Coldplay: Άνοιξαν οι πύλες της συναυλίας της χρονιάς για τους 60.000 θεατές- «Πάρτι» στο ΟΑΚΑ

Coldplay: Άνοιξαν οι πύλες της συναυλίας με τους 60.000 θεατές Facebook Twitter
Coldplay, φωτ.: ΕΡΑ
0

Άνοιξαν οι πύλες της πρώτης συναυλίας των Coldplay στην Αθήνα και οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να ψυχαγωγήσουν το πολυπληθές κοινό. 

Στη συναυλία που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 7 μ.μ., οι Coldplay πρόκειται να εμφανιστούν μπροστά σε 60.000 θεατές ενώ άλλοι τόσοι θα παρακολουθήσουν την συναυλία της χρονιάς και αύριο. 

Για την ασφάλεια του κοινού ενόψει των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αθήνα, το συγκρότημα δημοσιοποίησε στα social media οδηγίες και συμβουλές, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για την αντιμετώπιση της ζέστης στο κοινό τους που δεν θα προέρχεται μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό. 

Για τους θεατές των συναυλιών των Coldplay στο ΟΑΚΑ υπάρχουν μερικοί επιπλέον κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να παρακολουθήσουν το θέαμα επί σκηνής απερίσπαστοι και χωρίς απρόοπτα. Υπενθυμίζεται ότι οι Coldplay αναμένονται επί σκηνής στις 21.15 ακριβώς, για να ξεκινήσουν το υπερθέαμά τους με τίτλο «Music of the Spheres». Η συναυλία θα ξεκινήσει με την Αντωνία Καούρη που εμφανίζεται στις 19:00 και τη Maisie Peters στις 20:00.  

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στους θεατές της συναυλίας των Coldplay στο ΟΑΚΑ 

  • Δεν επιτρέπεται σε κανένα σημείο του σταδίου η χρήση πλαστικών μιας χρήσης. 
  • Δεν φέρνουμε μαζί μας γυάλινα ή μεταλλικά παγούρια και μπουκάλια. 
  • Δεν έχουμε μαζί μας backpacks και μεγάλες τσάντες. 
  • Επιτρέπονται τσαντάκια «χιαστί», «μπανάνες» και τσάντες μεγέθους σελίδας χαρτιού Α4 (30cm X 21cm). 
  • Επιτρέπονται επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια, το οποία μπορούμε να γεμίζουμε από τις βρύσες πόσιμου νερού που θα υπάρχουν σε εμφανή σημεία. 
  • Έχουμε το εισιτήριο στο κινητό μας και αποφεύγουμε τις εκτυπώσεις. 
  • Χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατο ή και ηλεκτρικά πατίνια και αποφεύγουμε το αυτοκίνητο. 
  • Τα LED wristbands (βραχιολάκια) επιστρέφονται μετά το τέλος της συναυλίας. 
  • Στα Bar της αρένας το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο με τη χρήση POS. 

Coldplay: Πώς μείωσαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τουρνέ τους κατά 59%

Το περιβαλλοντικό τους σχέδιο κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους εστιάζει σε τέσσερα σημεία:

– Ηλιακά πάνελ, δάπεδα με κινητική ενέργεια και στατικά ποδήλατα που βοηθούν στην τροφοδότηση των χώρων

– Ελαχιστοποίηση των αεροπορικών ταξιδιών, με χρήση βιώσιμων καυσίμων όπου η πτήση είναι αναπόφευκτη

 Φωτισμό με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

– Κατασκευή σκηνικών με βιώσιμα υλικά, όπως είναι το μπαμπού

Ο Καθηγητής Τζον Ε. Φερνάντεζ του MIT επαίνεσε τη μπάντα για την «καθιέρωση ενός νέου προτύπου για ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία». Δήλωσε: «Με κάθε επόμενο έτος της περιοδείας τους, δείχνουν μια εξελισσόμενη όραση και αυξημένη δέσμευση για τη μετάβαση της μουσικής βιομηχανίας προς την πραγματική και ανθρώπινη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του πλανήτη».

Μιλώντας στο πρόγραμμα Today του BBC Radio 4 τον Δεκέμβριο, ο Κρις Μάρτιν είπε ότι θέλει να αποδείξει ότι οι βιώσιμες περιοδείες είναι εφικτές. Επισήμανε μάλιστα ότι η απόφαση της μπάντας να υιοθετήσει μία φιλική προς το περιβάλλον στάση δεν είναι υποκριτική και δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα.

Το παράδειγμα των Coldplay έχουν ακολουθήσει οι The 1975 και η Billie Eilish, εφαρμόζοντας πιο «πράσινες» επιλογές στις συναυλίες και τις παραγωγές τους, προωθώντας οικολογικές λύσεις για τη μουσική βιομηχανία.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Πολιτισμός / Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Η μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν που ανοίγει στις 12 Απριλίου στο MoMA δεν φέρνει απλώς ξανά στο προσκήνιο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Φέρνει μαζί της και το παλιό ερώτημα που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί: τι ακριβώς είναι τέχνη και ποιος το αποφασίζει;
THE LIFO TEAM
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σχεδίασε απλώς τις συλλεκτικές φιάλες της σοδειάς 2023 της Ornellaia. Για τη μοναδική 9λιτρη φιάλη έδωσε μια οδηγία-έργο: να πιεις το κρασί αργά, με κλειστά μάτια, ακούγοντας το θέμα του Νίνο Ρότα από το La Dolce Vita.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο νέο του ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, κυρίως για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες εκεί όπου δεν υπάρχει οπτικό αρχειακό υλικό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στο Interstellar πριν αποχωρήσει από το πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβε στη συνέχεια ο Κρίστοφερ Νόλαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αφρίκα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και πιο αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Πολιτισμός / Πέθανε ο Άφρικα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Ο DJ και παραγωγός από το Μπρονξ, που ταυτίστηκε με το Planet Rock, πέθανε στα 68 του από καρκίνο. Η υστεροφημία του, ωστόσο, είχε ήδη σκιαστεί από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
THE LIFO TEAM
Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Πολιτισμός / Ένα νέο βιβλίο για τον Άλμπερτ Σπέερ φωτίζει πώς χτίστηκε ο μύθος του «καλού ναζί»

Το You Are the Führer’s Unrequited Love του Ζαν-Νοέλ Ορενγκό επιστρέφει στην περίπτωση του Άλμπερτ Σπέερ για να δείξει πώς ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους του ναζιστικού καθεστώτος κατάφερε μετά τον πόλεμο να χτίσει την εικόνα του «μετανοημένου» ναζί
THE LIFO TEAM
Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Πολιτισμός / Τι βλέπει ένας φωτογράφος όταν κοιτάζει τόσο κοντά την εξουσία;

Με αφορμή το νέο του βιβλίο Index, ο Κρίστοφερ Άντερσον μιλά για τη δουλειά του από την Αϊτή και το Αφγανιστάν μέχρι τον Τραμπ και τον Τζέφρι Έπσταϊν, θυμίζοντας ότι η φωτογραφία δεν είναι μόνο θέμα πρόσβασης, αλλά και τρόπος να διαβάζεις τι κρύβεται πίσω από την εικόνα της ισχύος.
THE LIFO TEAM
Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Πολιτισμός / Ο Walter Pfeiffer και η τέχνη του να πιάνεις την ομορφιά τη στιγμή που περνά

Η Pinacoteca Agnelli στο Τορίνο παρουσιάζει στις 30 Απριλίου το «Walter Pfeiffer: In Good Company», μια μεγάλη αναδρομή σε έναν από τους πιο τρυφερούς και ερωτικά φορτισμένους φωτογράφους της ευρωπαϊκής εικόνας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Πολιτισμός / Τι δουλειά έχει ο Ποπάι σε μια γκαλερί της Νέας Υόρκης;

Η έκθεση «Martin Wong: Popeye», που ανοίγει στις 18 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, ξαναφέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο παράξενες εμμονές του Αμερικανού ζωγράφου: τον Ποπάι όχι ως αθώα ποπ φιγούρα, αλλά ως σώμα, σύμβολο και queer φαντασίωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Πολιτισμός / Γιατί ο Ματίς είναι ξανά παντού αυτή την άνοιξη

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο μέχρι το Παρίσι, ο Ματίς επιστρέφει φέτος την άνοιξη με μια ασυνήθιστη πυκνότητα εκθέσεων. Και μαζί τους επιστρέφει και το ερώτημα γιατί ο κόσμος ξαναγυρίζει τώρα σε έναν ζωγράφο της αρμονίας.
THE LIFO TEAM
Μπορεί το OnlyFans να γίνει το νέο σωσίβιο της μόδας;

Πολιτισμός / Μπορεί το OnlyFans να γίνει το νέο σωσίβιο της μόδας;

Μέσα στην πίεση που δέχονται οι ανεξάρτητες φίρμες και σε μια στιγμή που το σεξ επιστρέφει δυνατά στη μόδα, κάποιοι σχεδιαστές δοκιμάζουν το OnlyFans όχι μόνο ως εργαλείο πρόκλησης αλλά και ως νέο χώρο άμεσης επαφής με το κοινό.
THE LIFO TEAM
ΡΩΜΗ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

Πολιτισμός / Κολοσσαίο: Ανακαλύφθηκαν τμήματα της αρχικής του δομής που ήταν κρυμμένα για αιώνες

Οι επισκέπτες του Κολοσσαίου έχουν πλέον μια ευκαιρία να πάνε πίσω στην ιστορία, χάρη σε ένα έργο ανακαίνισης που έφερε στο φως αρκετές κολόνες της εισόδου, οι οποίες παρέμεναν θαμμένες για εκατοντάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ λέει ότι η ποπ δεν θα υπήρχε χωρίς την queer κοινότητα

Πολιτισμός / Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ λέει ότι η ποπ δεν θα υπήρχε χωρίς την queer κοινότητα

Λίγο πριν από τη μεγάλη της εμφάνιση στο Coachella, η Σαμπρίνα Κάρπεντερ μίλησε στον Μαρκ Τζέικομπς για τη ζωή πάνω και κάτω από τη σκηνή, για την εικόνα που χτίζει ως ποπ σταρ και για τον ρόλο της queer κοινότητας, λέγοντας καθαρά ότι χωρίς αυτήν «η ποπ μουσική δεν θα υπήρχε».
THE LIFO TEAM