Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά Facebook Twitter
Αnother Round (2021)
0

Mε χαρά έλαβαν μετά από καιρό οι πολιτιστικοί συντάκτες των προγραμματισμό των κινηματογραφικών εταιρειών για το καλοκαίρι που έρχεται. Με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουνίου ανακοινώνονται οι ταινίες που θα προβληθούν στα θερινά σινεμά φέτος. Δεν παύουμε να ελπίζουμε λοιπόν!

Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Ιούνιο οι Έλληνες σινεφίλ θα μπορέσουν να απολαύσουν υπό τον έναστρο ουρανό ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ στην επερχόμενη απονομή της 25ης Απριλίου. Το φαβορί Nomadland της Κλόε Ζάο αναμένεται στις 10/06, η ταινία-έκπληξη Minari στις 24/06, εντός του μηνός θα δούμε και την ιδιότυπη φεμινιστική εκδίκηση της Κάρεϊ Μάλιγκαν στο Promising Young Wοman, αλλά και την ερμηνεία ζωής του Άντονι Χόπκινς στο αδυσώπητο δράμα The Father.

Τον ίδιο μήνα η Pixar χτυπά εις διπλούν με Soul (01/06) και Luca (17/06), όπως και ο Λίαμ Νίσον με τα The Honest Thief (03/06) και The Marksman. Ο Μπομπ Όντενκερκ –ο γνωστός μας Σολ από το Better Call Saul– μεταμορφώνεται σε ήρωα δράσης στο Nobody (10/06), ενώ ο «βασιλιάς» Ότο Ρεχάγκελ μιλά για τη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ King Otto (10/06).

Τον Ιούλιο ξεχωρίζει η νέα ταινία του αγαπημένου (και) του ελληνικού κοινού Γούντι Άλεν Rifkin’s Festival (15/07), που περιμέναμε να δούμε πέρυσι το φθινόπωρο, αλλά μας πρόλαβε η πανδημία. Επίσης οι νοσταλγοί των ‘90s ας προετοιμαστούν για διαστημικά καλάθια με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους ήρωες των Looney Tunes στο Space Jam: A New Legacy (22/07), ενώ οι φαν του ευρωπαϊκού κινηματογράφου θα απολαύσουν την ταινία της χρονιάς, το Another Round του Τόμας Βίντερμπεργκ, μια (κυριολεκτικά) μεθυστική επίθεση στη μάστιγα των καιρών μας, τη σοβαροφάνεια.

Oι φαν της υπερηρωικής δράσης έχουν να περιμένουν το Black Widow (08/07), οrigin story της ομώνυμης ηρωίδας της Marvel, και το The Suicide Squad (19/08), μια θεότρελη υπερπαραγωγή με ετερόκλητο καστ και τον Σιλβέστερ Σταλόνε να δανείζει τη φωνή του σε έναν ανθρωπόμορφο καρχαρία. Στην εκπνοή του καλοκαιριού οι μουσικόφιλοι θα λάβουν ένα αναπάντεχο δώρο με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ The Beatles: Get Back (26/08) του Πίτερ Τζάκσον, που αφορά την ηχογράφηση του άλμπουμ «Let it Be».

Φυσικά, κινηματογραφικό καλοκαίρι χωρίς επανεκδόσεις, είναι αδιανόητο. Ελάχιστοι τίτλοι έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής. Από αυτούς ξεχωρίζουμε μια ταινία πλασμένη για θερινά σινεμά, το θρυλικό Κεντρί (The Sting) των επτά Όσκαρ, της ραφινάτης ψυχαγωγίας και της ακαταμάχητης γοητείας των Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά και τις δύο διασημότερες ταινίες του Γουόνγκ Καρ Βάι, In the Mood for Love και 2046, που θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες υπό την επιμέλεια του ίδιου του σκηνοθέτη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM
Το Met Gala στην εποχή του Μπέζος: όταν το χρήμα της τεχνολογίας αγοράζει γούστο

Πολιτισμός / Το Met Gala έγινε Tech Gala: Όταν το κακό γούστο αγοράζει κύρος

Με τον Jeff Bezos και τη Lauren Sánchez Bezos σε ρόλο βασικών χρηματοδοτών και τιμητικών συμπροέδρων, και τα εισιτήρια να φτάνουν τα 100.000 δολάρια, το Met Gala του 2026 προκαλεί νέα συζήτηση για το αν η πιο ισχυρή βραδιά της μόδας μετατρέπεται σε σκηνή επιρροής για τη Silicon Valley
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Πολιτισμός / Ο διάβολος τελικά δεν φορά Prada: Τι αποκαλύπτει η ενδυματολόγος του Ο Διάβολος Φοράει Prada 2

Η Μόλι Ρότζερς, ενδυματολόγος του σίκουελ «Ο Διάβολος Φοράει Prada», αποκαλύπτει ότι η Μιράντα Πρίστλεϊ δεν φοράει σχεδόν καθόλου Prada, ούτε στη νέα ταινία ούτε στην αρχική.
THE LIFO TEAM
Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Πολιτισμός / Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι η Οδύσσεια δεν θα είναι μεγαλύτερη από το Oppenheimer

Ο Κρίστοφερ Νόλαν επιβεβαίωσε ότι η νέα του ταινία, βασισμένη στο έπος του Ομήρου, θα έχει διάρκεια μικρότερη από τις τρεις ώρες του Oppenheimer. Ο σκηνοθέτης μίλησε για την «τεράστια πίεση» της διασκευής, ενώ η Οδύσσεια γυρίστηκε εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, με τον Ματ Ντέιμον στον ρόλο του Οδυσσέα.
THE LIFO TEAM
Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Πολιτισμός / Είναι αυτό το νέο έργο του Banksy; Το μυστηριώδες γλυπτό που εμφανίστηκε στο Λονδίνο

Ένα γλυπτό στο Waterloo Place, με μια φιγούρα που προχωρά τυφλωμένη από μια τεράστια σημαία, εμφανίστηκε με το όνομα “Banksy” στη βάση του. Ο καλλιτέχνης δεν έχει επιβεβαιώσει την πατρότητα, αλλά η εικόνα ήδη διαβάζεται ως σχόλιο για την εξουσία, τον εθνικισμό και την τυφλή πίστη στα σύμβολα
THE LIFO TEAM
Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM