Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά

Ανακοινώθηκαν οι πρώτες ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι στα θερινά Facebook Twitter
Αnother Round (2021)
0

Mε χαρά έλαβαν μετά από καιρό οι πολιτιστικοί συντάκτες των προγραμματισμό των κινηματογραφικών εταιρειών για το καλοκαίρι που έρχεται. Με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιουνίου ανακοινώνονται οι ταινίες που θα προβληθούν στα θερινά σινεμά φέτος. Δεν παύουμε να ελπίζουμε λοιπόν!

Έτσι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Ιούνιο οι Έλληνες σινεφίλ θα μπορέσουν να απολαύσουν υπό τον έναστρο ουρανό ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ στην επερχόμενη απονομή της 25ης Απριλίου. Το φαβορί Nomadland της Κλόε Ζάο αναμένεται στις 10/06, η ταινία-έκπληξη Minari στις 24/06, εντός του μηνός θα δούμε και την ιδιότυπη φεμινιστική εκδίκηση της Κάρεϊ Μάλιγκαν στο Promising Young Wοman, αλλά και την ερμηνεία ζωής του Άντονι Χόπκινς στο αδυσώπητο δράμα The Father.

Τον ίδιο μήνα η Pixar χτυπά εις διπλούν με Soul (01/06) και Luca (17/06), όπως και ο Λίαμ Νίσον με τα The Honest Thief (03/06) και The Marksman. Ο Μπομπ Όντενκερκ –ο γνωστός μας Σολ από το Better Call Saul– μεταμορφώνεται σε ήρωα δράσης στο Nobody (10/06), ενώ ο «βασιλιάς» Ότο Ρεχάγκελ μιλά για τη θητεία του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ King Otto (10/06).

Τον Ιούλιο ξεχωρίζει η νέα ταινία του αγαπημένου (και) του ελληνικού κοινού Γούντι Άλεν Rifkin’s Festival (15/07), που περιμέναμε να δούμε πέρυσι το φθινόπωρο, αλλά μας πρόλαβε η πανδημία. Επίσης οι νοσταλγοί των ‘90s ας προετοιμαστούν για διαστημικά καλάθια με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους ήρωες των Looney Tunes στο Space Jam: A New Legacy (22/07), ενώ οι φαν του ευρωπαϊκού κινηματογράφου θα απολαύσουν την ταινία της χρονιάς, το Another Round του Τόμας Βίντερμπεργκ, μια (κυριολεκτικά) μεθυστική επίθεση στη μάστιγα των καιρών μας, τη σοβαροφάνεια.

Oι φαν της υπερηρωικής δράσης έχουν να περιμένουν το Black Widow (08/07), οrigin story της ομώνυμης ηρωίδας της Marvel, και το The Suicide Squad (19/08), μια θεότρελη υπερπαραγωγή με ετερόκλητο καστ και τον Σιλβέστερ Σταλόνε να δανείζει τη φωνή του σε έναν ανθρωπόμορφο καρχαρία. Στην εκπνοή του καλοκαιριού οι μουσικόφιλοι θα λάβουν ένα αναπάντεχο δώρο με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ The Beatles: Get Back (26/08) του Πίτερ Τζάκσον, που αφορά την ηχογράφηση του άλμπουμ «Let it Be».

Φυσικά, κινηματογραφικό καλοκαίρι χωρίς επανεκδόσεις, είναι αδιανόητο. Ελάχιστοι τίτλοι έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής. Από αυτούς ξεχωρίζουμε μια ταινία πλασμένη για θερινά σινεμά, το θρυλικό Κεντρί (The Sting) των επτά Όσκαρ, της ραφινάτης ψυχαγωγίας και της ακαταμάχητης γοητείας των Πολ Νιούμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ, αλλά και τις δύο διασημότερες ταινίες του Γουόνγκ Καρ Βάι, In the Mood for Love και 2046, που θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες υπό την επιμέλεια του ίδιου του σκηνοθέτη.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Πολιτισμός / Γιατί όλοι ξαναμιλούν για τον Μαρσέλ Ντυσάν

Η μεγάλη αναδρομική του Μαρσέλ Ντυσάν που ανοίγει στις 12 Απριλίου στο MoMA δεν φέρνει απλώς ξανά στο προσκήνιο έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Φέρνει μαζί της και το παλιό ερώτημα που δεν σταμάτησε ποτέ να τον ακολουθεί: τι ακριβώς είναι τέχνη και ποιος το αποφασίζει;
THE LIFO TEAM
Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Πολιτισμός / Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς μετατρέπει μια φιάλη κρασιού σε περφόρμανς

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν σχεδίασε απλώς τις συλλεκτικές φιάλες της σοδειάς 2023 της Ornellaia. Για τη μοναδική 9λιτρη φιάλη έδωσε μια οδηγία-έργο: να πιεις το κρασί αργά, με κλειστά μάτια, ακούγοντας το θέμα του Νίνο Ρότα από το La Dolce Vita.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ χρησιμοποιεί AI στο νέο ντοκιμαντέρ του για τον Τζον Λένον

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ αποκάλυψε ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στο νέο του ντοκιμαντέρ για τον Τζον Λένον και τη Γιόκο Όνο, κυρίως για να δημιουργήσει σουρεαλιστικές εικόνες εκεί όπου δεν υπάρχει οπτικό αρχειακό υλικό.
THE LIFO TEAM
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ λέει ότι το Interstellar έγινε καλύτερη ταινία στα χέρια του Κρίστοφερ Νόλαν

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι δούλεψε περίπου έναν χρόνο πάνω στο Interstellar πριν αποχωρήσει από το πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβε στη συνέχεια ο Κρίστοφερ Νόλαν.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αφρίκα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και πιο αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Πολιτισμός / Πέθανε ο Άφρικα Μπαμπάατα, από τις πιο καθοριστικές και αμφιλεγόμενες μορφές της πρώιμης hip-hop

Ο DJ και παραγωγός από το Μπρονξ, που ταυτίστηκε με το Planet Rock, πέθανε στα 68 του από καρκίνο. Η υστεροφημία του, ωστόσο, είχε ήδη σκιαστεί από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
THE LIFO TEAM
Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026- με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Πολιτισμός / Iδού το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2026, με Αλμοδόβαρ, Φαραντί και Παβλικόφσκι

Η φετινή ανακοίνωση του 79ου Φεστιβάλ Καννών δείχνει σαφή στροφή προς το διεθνές σινεμά δημιουργών, με 21 ταινίες στο διαγωνιστικό και αισθητά μικρότερη παρουσία αμερικανικών στούντιο. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμη νέες ταινίες των Παβέλ Παβλικόφσκι, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Κριστιάν Μουντζίου και Αϊρα Σακς.
THE LIFO TEAM