Δύο μόλις ημέρες μετά από μια πολιτική νίκη της Uber στην Καλιφόρνια, πολιτεία όπου βρίσκεται η έδρα της, αποκαλύφθηκε η περαιτέρω αρνητική επίδραση της πανδημίας στον κύκλο εργασιών της. 

 

Η εταιρεία ωστόσο εξακολουθεί να ευελπιστεί πως θα επιστρέψει στην κερδοφορία κάπου μέσα στο 2021. Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, μειωμένα κατά 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα από την Uber Rides μειώθηκαν κατά 53%, ενώ τα έσοδα από την Uber Eats αυξήθηκαν κατά 125% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

 

Σε δήλωση που συνόδευε τη ανακοίνωση ο Nelson Chai, επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της Uber, ανέφερε ότι η εταιρεία εξακολουθεί να είναι σίγουρη για την επιτυχία κερδοφορίας σε προσαρμοσμένη βάση πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

 

Σχετικά με τις απώλειες, η εταιρεία ανέφερε ότι έχασε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο. Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η Uber έχασε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι απώλειες της άγγιξαν τα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το πρώτο τρίμηνο αυτού του έτους. Συνολικά, η Uber έχασε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019. Μέχρι στιγμής το 2020, η Uber έχει χάσει 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις εκλογές όπου οι πολίτες της Καλιφόρνιας ενέκριναν με την ψήφο τους μέτρο που τάσσεται υπέρ του μοντέλου λειτουργίας της Uber όπου οι οδηγοί είναι «ανεξάρτητοι εργολάβοι» και όχι υπάλληλοι. Μετά την υπερψήφιση η μετοχή της εταιρείας ανέβηκε σχεδόν κατά 15%. 

 

Με πληροφορίες από CNN