Τσακαλώτος: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με την Τρόικα, παραμένουν οι διαφωνίες

Τσακαλώτος: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με την Τρόικα, παραμένουν οι διαφωνίες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Την ολοκλήρωση ενός ακόμη κύκλου διαπραγματεύσεων με το κλιμάκιο των δανειστών ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, καταγράφοντας όμως και τις συνεχιζόμενες διαφωνίες λόγω των απαιτήσεων και πιέσεων κυρίως του ΔΝΤ για προώθηση μεταρρυθμίσεων σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά. Ο κ. Τσακαλώτος καλωσορίζει την άποψη του ΔΝΤ για την ανάγκη μείωσης του χρέους.

 

Η δήλωση του υπουργού: 

 

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές της κυβέρνησης με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με την κατάρτιση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού του.

 

Σχετικά με το περιεχόμενο του προκαταρκτικού πορίσματος:

 

1. Καλωσορίζουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, καθώς τονίζει, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, όπως επίσης και την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους.

2. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

3. Υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ