Τσακαλώτος: Καμία έκπληξη με το ότι το ΔΝΤ καταγράφει ξανά τις γνωστές διαφωνίες

Τσακαλώτος: Καμία έκπληξη με το ότι το ΔΝΤ καταγράφει ξανά τις γνωστές διαφωνίες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

"Δεν αποτελεί έκπληξη ότι το ΔΝΤ καταγράφει ξανά τις γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά" σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σχετικά την κατάρτιση της έκθεσης από το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει πως τα εργασιακά προβλέπεται να συζητηθούν κατά τη δεύτερη αξιολόγηση, διευκρινίζοντας ότι ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές της κυβέρνησης με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναφορικά με την κατάρτιση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία, βάσει του άρθρου 4 του καταστατικού του.

Σχετικά με το περιεχόμενο του προκαταρκτικού πορίσματος:

1.Καλωσορίζουμε την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το χρέος, καθώς τονίζει, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα της μη βιωσιμότητας των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για μακρά περίοδο, όπως επίσης και την αναγκαιότητα σημαντικής απομείωσης του χρέους.


2.Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο προκαταρκτικό πόρισμα καταγράφονται ξανά οι γνωστές διαφωνίες για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.


3.Υπενθυμίζεται ότι τα μεν εργασιακά προβλέπεται να αποτελέσουν μέρος της συζήτησης για την δεύτερη αξιολόγηση, το δε ασφαλιστικό και φορολογικό έχουν ήδη κλείσει ως μέρος της πρώτης αξιολόγησης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ