Τράπεζες: Παράταση στις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Τράπεζες: Παράταση στις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN Facebook Twitter
Τράπεζες: Παρατείνεται η προθεσμία για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Παρατείνεται η εφαρμογή του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες χωρίς τη χρήση ΡΙΝ μέχρι και 50 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Όπως αναφέρει η Ένωση, οι ανέπαφες συναλλαγές παρατείνονται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται λόγω κορωνοϊού είχε επιβληθεί στις 30 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την παράταση εφαρμογής του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Δεκεμβρίου 2020.

»Σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 Ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

»Mε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

»Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή.

»Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

»Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η απαιτούμενη προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.»

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ