Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε «μπλακ άουτ» στο χρηματιστήριο του Τόκιο σήμερα, Πέμπτη, με συνέπεια να διακοπούν οι συναλλαγές.

 

Το τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα στο πληροφορικό σύστημα. Ακόμη δεν υπάρχει ένδειξη για το αν αυτό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης χάκερ ή άλλων ζητημάτων κυβερνοασφάλειας.

 

Ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου, Κοιτσίρο Μιγιαχάρα, ζήτησε συγγνώμη για τα προβλήματα που προκλήθηκαν. Στη συνέχεια, γνωστοποιήθηκε ότι το χρηματιστήριο θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή, ενώ η σχετική ανακοίνωση σημείωνε πως δεν προβλέπονται προβλήματα με τις συναλλαγές.

 

Σύμφωνα με τον Μιγιαχάρα και άλλους αξιωματούχους του χρηματιστηρίου, το πρόβλημα προέκυψε με υπολογιστή στον οποίο αναφέρθηκαν ως «machine one», ενώ το εφεδρικό «machine two», δεν λειτούργησε, με συνέπεια να μην μεταφέρονται σωστά οι πληροφορίες για την αξία των μετοχών. Αν γινόταν προσπάθεια επανεκκίνησης του συστήματος, ενώ συνεχίζονταν οι συναλλαγές, αυτό θα προκαλούσε σύγχυση, εξήγησαν.

 

Με πληροφορίες από AP

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr