Την Κυριακή αναμένεται η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας

Την Κυριακή αναμένεται η ανάρτηση των τελών κυκλοφορίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Την Κυριακή αναμένεται να αναρτηθούν στο taxisnet τα ειδοποιητήρια με τα νέα τέλη κυκλοφορίας, ωστόσο δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό πως θα διαμορφωθούν φέτος.

Το τελικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών περιέχει περιορισμένες αλλαγές που θα επικεντρωθούν στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες. Στόχος είναι να αρθεί η ακινησία των οχημάτων και να αυξηθούν τα έσοδα.

Έτσι προβλέπεται η μείωση κατά 10-20%  των ετήσιων τελών για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στους ελληνικούς δρόμους έως και την 31-12-2005 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

Επίσης, αύξηση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2006 έως και τον Οκτώβριο του 2008 και είναι άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών.

Ακόμη, θα διατηρηθεί ο υπολογισμός των τελών με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους για τα οχήματα που έχουν πρωτοκυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά. Θα υπάρξει όμως αύξηση τελών για  τα οχήματα που εκπέμπουν αυξημένους ρύπους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ