Το θέμα των συντάξεων έθεσε ο Τσακαλώτος στη Λαγκάρντ αλλά εκείνη τον παρέπεμψε στην ευρωζώνη

Το θέμα των συντάξεων έθεσε ο Τσακαλώτος στη Λαγκάρντ αλλά εκείνη τον παρέπεμψε στην ευρωζώνη Facebook Twitter
1

Το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων έθεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Κριστίν Λαγκάρντ και στον Πολ Τόμσεν, κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ στο Μπαλί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ και στη συνέχεια με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Όπως αναφέρει το ΥΠΟΙΚ, «και οι δύο άκουσαν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς με ενδιαφέρον, τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας».

«Επισήμαναν επίσης», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ότι το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και τέλος, ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης».

Όπως σχολιάζει ο Σκάι, το ΔΝΤ έχει επανειλημμένα επισημάνει πως η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από τον Ιανουάριο θα απελευθερώσει πόρους για άλλες κατηγορίες πολιτών που έχουν λάβει πολύ λιγότερη στήριξη σε σχέση με τους συνταξιούχους, και παράλληλα θα στείλει σινιάλο στις αγορές ότι η Αθήνα τηρεί τα συμπεφωνημένα.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ