Τεράστιο πρόστιμο 14 δισεκ. από τις ΗΠΑ στην Deutsche Bank

Τεράστιο πρόστιμο 14 δισεκ. από τις ΗΠΑ στην Deutsche Bank Facebook Twitter
2
Τεράστιο πρόστιμο που προκάλεσε αναταραχή στις διεθνείς αγορές επέβαλαν οι αρχές των ΗΠΑ στην Deutsche Bank, για τον τρόπο που χειρίστηκε η γερμανική τράπεζα την υπόθεση των ενηπόθηκων δανείων  στην κρίση του 2008.
Το πρόστιμο ύψους 14 δισεκ. δολαρίων  που επιβεβαίωσε ο γερμανικός γίγαντας, είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ από τις ΗΠΑ σε ξένη τράπεζα, πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που είχε κληθεί να πληρώσει η γαλλική BNP Paribas (8,9 δισεκ.).
Η Deutsche Bank φρόντισε σε μια πρώτη αντίδραση να απορρίψει το πρόστιμο, σημειώνοντας ότι  "η Deutsche Bank δεν έχει καμία πρόθεση να τα τακτοποιήσει πιθανές αστικές αξιώσεις σε ύψος κοντά τον αριθμό που αναφέρεται".
"Οι διαπραγματεύσεις μόλις αρχίζουν. Η τράπεζα αναμένει ότι θα οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με αυτό άλλων τραπεζών».
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs, τον Απρίλιο συμφώνησε να πληρώσει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια για να διευθετήσει παρόμοιους ισχυρισμούς.
Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει μεγάλες τράπεζες για παραπλάνηση των επενδυτών σχετικά με τις τιμές και την ποιότητα των σύνθετων σύνθετων ενυπόθηκων τίτλων που πωλήθηκαν πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Μεγάλο μέρος του υποκείμενου δανεισμού ήταν άχρηστο ή δόλιο, προκαλώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες για τους κατόχους των ενυπόθηκων ομολόγων, όταν κατέρρευσε η αγορά κατοικίας.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει.
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τη μέρα που θα καταρρεύσει η Ντόητσεπανκ και θα πάρει παραμάζωμα και τονε καπιταλισζό, οφείλει η LIFO να ζητήσει δημοσίως συγνώμη και να κάνει πρωτοσέλιδο τον γκουρού των αγορών τον Τρολολό που πριν από όλους είχε προβλέψει την εκ των έσω διάλυση του παγκόζμιου μινώταυρου.