Σταϊκούρας «Γενναία» μείωση προκαταβολής φόρου - Στο «τραπέζι» και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή

Σταϊκούρας «Γενναία» μείωση προκαταβολής φόρου - Στο «τραπέζι» και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την εκτίμηση πως δεν θα υπάρχει κατάρρευση της οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

«Έχουμε ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, κάνοντας ειδική μνεία στην άσκηση για τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή και στην «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου που θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα.

«Υπάρχει και η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιουλιο και θα είναι γενναία. Πιθανόν σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε «ολοκληρώνεται η 2η επιτρεπτέα προκαταβολή με δυνητικούς δικαιούχους 100.000, είναι λιγότεροι από ό,τι περιμέναμε καθώς η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις» προσθέτοντας ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σημείωσε, δε, ότι «7.000 ξενοδοχεία είναι μεταξύ των δικαιούχων της 2ης επιστρεπτέας προκαταβολής».

Αναφερόμενος στην τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι αν υλοποιηθεί, αυτό θα γίνει τον Αύγουστο καθώς αυτό «θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στην δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η άσκηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενη στοιχεία για τον τουρισμό για Ιούνιο και Ιούλιο».

Η πορεία της οικονομίας 

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την εκτίμηση πως «αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τον χειμώνα του 2020, θα καλύψουμε το σύνολο των απωλειών το 2021 αλλιώς θα μας πάρει λίγο περισσότερο».

Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας είπε ότι «η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει κατάρρευση και γι' αυτό ερχόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα. Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρκίνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση»

Ωστόσο επισήμανε ότι «πρέπει και τράπεζες και πολιτικοί να είμαστε προσεκτικοί με την κουλτούρα πληρωμών. Αν δημιουργήσουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

Με πληροφορίες από protothema.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Υποβλήθηκαν οι προεκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. πολίτες - Πώς και μέχρι πότε να τις διορθώσετε

Σε περίπτωση που τα στοιχεία των προεκκαθαρισμένων δηλώσεων είναι λανθασμένα ή ελλιπή, οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, προκειμένου να διορθώσουν ή να συμπληρώσουν τα σωστά δεδομένα
THE LIFO TEAM
11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Οικονομία / 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: H ατζέντα και ποιοι θα βρίσκονται φέτος στους Δελφούς

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχηγοί κρατών, επενδυτές, στελέχη επιχειρήσεων και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς, προκειμένου να αναλύσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΕΝΖΙΝΗ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΕΥΡΩΠΗ

Οικονομία / Γιατί οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορεί να παραμείνουν υψηλές στην Ευρώπη ακόμη κι αν τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν

Οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη ενδέχεται να παραμείνουν υψηλές για κάποιο διάστημα, παρόλο που η περιοχή δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα Στενά του Ορμούζ - Τι «κρύβεται» πίσω από αυτό
THE LIFO TEAM