S&P: To Grexit στους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία

S&P: To Grexit στους τρεις μεγαλύτερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ένα τυχόν Grexit συγκαταλέγεται στους τρεις σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με έκθεση της Standard & Poor's που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι αναλυτές του οίκου διαπιστώνουν αύξηση των γεωπολιτικών και οικονομικών κινδύνων το β΄ τρίμηνο του 2015, περιλαμβανόμενων της πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ("Grexit"), της επιβράδυνσης του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και του πιστωτικού αντίκτυπου από την ομαλοποίηση των επιτοκίων της Federal Reserve των ΗΠΑ.

Ο οίκος επισημαίνει ότι την εν λόγω περίοδο υποβάθμισε συνολικά 244 εκδότες με χρέος ύψους 1,2 τρισ. δολ. και αναβάθμισε 125 εκδότες με χρέος 621 δισ. δολ.».

"Οι τρεις υποβαθμίσεις της Ελλάδας το β΄ τρίμηνο ενίσχυσαν το μερίδιο της Ευρώπης σε υποβαθμισμένο χρέος το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου συνόλου", αναφέρει επίσης ο οίκος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM