Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση για την Ελλάδα και το μέλλον της εποπτείας στη χώρα μας.

 

 

«Θα φθάσουμε σήμερα σε μια συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος στην έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα αρωγής.

 

«Η σημερινή ημέρα θα σηματοδοτήσει έναν νέο σταθμό για την ελληνική οικονομία», πρόσθεσε.

 

«Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. Μπορεί να σημάνει μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ», δήλωσε.

 

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως πηγαίνει στο Eurogroup με προσδοκίες να λάβει ρύθμιση για το ελληνικό χρέος.

 

Την ίδια ώρα ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στην ετήσια έκθεση του Μηχανισμού για το 2017, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα επισημαίνει ότι οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία είναι καλές αλλά χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.

 

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα: «Τέσσερις, από τις πέντε, χώρες που συμμετείχαν στα προγράμματα βοήθειας του EFSF ή του ESM είναι ξεκάθαρα ιστορίες επιτυχίας (success stories).

 

Η Ελλάδα μπορεί να μπει σε αυτή την ομάδα, εάν συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο».

 

Ο ίδιος τονίζει ότι «ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕΜΣ) αποτελεί πλέον μόνιμο παράγοντα της νομισματικής ένωσης και του παγκόσμιου δικτύου χρηματοοικονομικής ασφάλειας. Λειτουργεί ως σύστημα έκτακτης ανάγκης, το οποίο συνέβαλε στη διατήρηση του ευρώ».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr