ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Σε υψηλό επταετίας ο χρυσός λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Σε υψηλό επταετίας ο χρυσός λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή Facebook Twitter
Η πολιτική αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή εκτόξευσε την τιμή του χρυσού
0

Σε υψηλό επταετίας έφτασε σήμερα ο χρυσός, το παραδοσιακό «ασφαλές καταφύγιο» των επενδυτών, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Αφού κατέγραψε άλμα 1,5% την Παρασκευή, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, το πολύτιμο μέταλλο συνέχισε και σήμερα την ανοδική πορεία του, αγγίζοντας τα 1.588,13 δολάρια την ουγγιά. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγράψει από τον Απρίλιο του 2013.

«Σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την αγορά χρυσού και, ακόμη και αν τα δεδομένα φαίνεται να δείχνουν υπέρμετρες αγορές, η τάση μπορεί να συνιστεί για όσο διάστημα παραμένει αυξημένη η ανησυχία», σχολίασε ο Χουσέιν Σάγιεντ, αναλυτής της FXTM.

Την Κυριακή, το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε από την κυβέρνηση «να βάλει τέλος στην παρουσία ξένων στρατευμάτων» στη χώρα, στην έκτακτη συνεδρίασή του, παρουσία του παραιτηθέντος πρωθυπουργού Άντελ Άμπντελ Μάχντι. Σε απάντηση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε τη Βαγδάτη με «πολύ ισχυρές» κυρώσεις αν υποχρεωθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες να αποχωρήσουν από το Ιράκ.

Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποιεί ότι θα εκδικηθεί τον φόνο του Σουλεϊμανί και ανακοίνωσε ότι δεν θα τηρεί κανέναν περιορισμό όσον αφορά τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ