Σε ύφεση και η Ιαπωνία

Σε ύφεση και η Ιαπωνία Facebook Twitter
0

Η πτώση κατά 0,9% στο ΑΕΠ ήταν, σύμφωνα με το Reuters, αναμενόμενη, παρόλα αυτά η μείωση των επενδύσεων ήταν μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.


Εταιρείες όπως η Sony και η Panasonic πάγωσαν τα επενδυτικά τους σχέδια σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ζημιές που οφείλονται τόσο στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον όσο και στο σκληρό γιεν.


Ενώ η Αμερικανική οικονομία σημείωσε μικρή έστω βελτίωση κατά το τρίτο τρίμηνο, τόσο η Ιαπωνία όσο και η Ευρωζώνη έχουν μπει σε ύφεση.


Η συρρίκνωση αυτή της οικονομίας αναμένεται σύμφωνα με αναλυτές να συνεχιστεί και αυτό το τρίμηνο.


Η ιδιωτική κατανάλωση που αντιστοιχεί σε περίπου 60% της οικονομίας μειώθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι επενδύσεις κατά 3,2%, ο υψηλότερος ρυθμός μείωσης μετά από το -5,5% που σημειώθηκε κατά το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου του 2009.


Η Sony σχεδιάζει μείωση των κεφαλαιακών της δαπανών κατά 29% για τη χρονιά που κλείνει το Μάρτιο του 2013, ενώ αντίστοιχα η Panasonic ανακοίνωσε περικοπές κατά 27%, έπειτα από συσσωρευμένες ζημίες που οφείλονται στην αγορά των τηλεοράσεων.


Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιαπωνικές επιχειρήσεις κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το σχεδιασμό για μελλοντικές επενδύσεις, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές δεν πρόκειται να αλλάξει μέσα στο τρέχον τρίμηνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM