Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές

Σε ποιες περιοχές θα αυξηθούν ΕΝΦΙΑ και αντικειμενικές Facebook Twitter
SOOC
0

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις φέρνει από φέτος για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, εκεί όπου οι αντικειμενικές αξίες κυμαίνονται σήμερα μεταξύ 600 και 1.000 ευρώ ανά τ.μ. οι ιδιώτες εκτιμητές έχουν εισηγηθεί αυξήσεις τιμών που θα έχουν ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση του κύριου ΕΝΦΙΑ για εκατομμύρια ιδιοκτήτες με μικρής αξίας ακίνητα.

Στις περιοχές αυτές οι εκτιμητές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εισηγηθεί αυξήσεις αντικειμενικών τιμών κατά 10% έως 40% με συνέπεια ο ΕΝΦΙΑ να αυξηθεί από 20% έως και 27,59%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε όσες περιοχές ισχύουν τιμές ζώνης από 600 έως 750 ευρώ ο συντελεστής προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 2,8 ευρώ ανά τ.μ.

Οι αυξήσεις που προτείνουν οι εκτιμητές θα ανεβάσουν τις τιμές πάνω από τα 750 ευρώ με αποτέλεσμα ο συντελεστής του ΕΝΦΙΑ να ανέβει στα 2,9 ευρώ ανά τ.μ. Συνεπώς ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί κατά 3,57%.

Σε όσες περιοχές ισχύουν τιμές ζώνης από 750 έως 1.000 ευρώ ο συντελεστής προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 2,9 ευρώ ανά τ.μ.

Οι αυξήσεις που προτείνουν οι εκτιμητές θα ανεβάσουν τις τιμές σε επίπεδα άνω των 1.000 ευρώ και χαμηλότερα από τα 1.500 ευρώ όπου στην κλίμακα υπολογισμού του κύριου ΕΝΦΙΑ ισχύσει συντελστής φόρου 3,7 ευρώ ανά τ.μ. Συνεπώς στις περιοχές αυτές ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί κατά 27,59 ευρώ.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM