Σε ιστορικό χαμηλό οι μετοχές της Credit Suisse – Φόβοι για νέα Lehman Brothers

Σε ιστορικό χαμηλό οι μετοχές της Credit Suisse – Φόβοι για νέα Lehman Brothers Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/WALTER BIERI
0

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό τη Δευτέρα, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την ικανότητα του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού να αναδιαρθρωθεί. Η κατάσταση επαναφέρει μνήμες από την κατάρρευση της Lehman Brothers

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν σε ιστορικό χαμηλό των 3,70 δολαρίων τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, προτού ανακάμψουν στα 4,01 δολάρια, ενώ στη Ζυρίχη υποχώρησαν έως και 5%, καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών στον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό συνεχίζει να μειώνεται, καθώς η κεφαλαιακή του θέση αμφισβητείται μετά από μήνες πτώσης κερδών.

Η τράπεζα προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ούλριχ Κέρνερ, να αναφέρει στους εργαζόμενους, με σημείωμά του, πως δεν πρέπει να συγχέεται η «καθημερινή απόδοση της τιμής της μετοχής της εταιρείας με την ισχυρή κεφαλαιακή βάση και τη θέση ρευστότητας της τράπεζας».

Παράλληλα, κορυφαία στελέχη της Credit Suisse είχαν επαφές με πελάτες εντός του περασμένου Σαββατοκύριακου για να τους καθησυχάσουν για την οικονομική θέση της τράπεζας. 

Προ ημερών, ωστόσο, μεγαλοεπενδυτής, που διατήρησε την ανωνυμία του, επεσήμανε στο Fox Business πως η τράπεζα είναι μια «καταστροφή». Ακόμα, δημοσιογράφος του ABC Australia επεσήμανε στο Twitter πως βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Στη συνέχεια διέγραψε την ανάρτησή του, αλλά είχε προλάβει να αναδημοσιευτεί χιλιάδες φορές. 

Σύμφωνα με τους New York Times, η Credit Suisse δηλώνει ότι διαθέτει ένα κεφαλαιακό απόθεμα σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά καθώς το spread των συμβολαίων ανταλλαγής πιστωτικής αθέτησης αυξάνεται, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο για το ίδρυμα, με έδρα τη Ζυρίχη, να αντλήσει πρόσθετα κεφάλαια.

Εν μέσω ανασφάλειας, ωστόσο, ο πρόεδρος της Sri-Kumar Global Strategies ερωτώμενος για το εάν θα δούμε ένα σενάριο όμοιο με την κατάρρευση της Lehman το 2008, που οδήγησε σε οικονομική κρίση, εκτίμησε πως «ίσως να μην πρόκειται για στιγμή Lehman».

Με πληροφορίες από Forbes/CNBC

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Οικονομία / «Καλάθι των παιχνιδιών»: «Κοντά σε συμφωνία» λέει ο Γεωργιάδης - Συγκρατημένες φέτος οι αγορές των γιορτών

Το 80% του κοινού δηλώνει ότι έχει ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης ενώ το 55% δηλώνει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και παντοπωλείου
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ