Ρωμανιάς: Οι δανειστές έχουν κολλήσει με το μέιλ Χαρδούβελη

Ρωμανιάς: Οι δανειστές έχουν κολλήσει με το μέιλ Χαρδούβελη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
6

«Κολλημένοι» με το μέιλ Χαρδούβελη είναι οι δανειστές και επιμένουν σε μειώσεις κυρίων και επικουρικών συντάξεων και σε ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

«Eχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», ενώ ζητούν επίσης να μην αλλάξουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 που τροποποιούν τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, μέσω των ρυθμίσεων των οποίων, όπως είπε, επέρχεται μείωση.

Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς αν αλλάξουν οι νόμοι η επιβάρυνση θα είναι μόλις 2 εκ. ευρώ, όμως οι δανειστές επιμένουν ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό.

 «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε», είπε επίσης για τη διαπραγμάτευση.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Οικονομία / Επίδομα αδείας: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται και πώς υπολογίζεται

Τι ισχύει το καλοκαίρι του 2025 για τις θερινές άδειες στον ιδιωτικό τομέα – Πότε καταβάλλεται το επίδομα αδείας, πόσο είναι, πώς επιμερίζεται και τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ακόμα κι αν είναι έτσι, εφόσον πουλάνε σε όλο το κόσμο κι έχουν πλεόνασμα, γούστο τους και καπέλο τους να βγαίνουν όποτε θέλουν. Εμείς όμως που δεν έχουμε λεφτά και ζητάμε από άλλους να πληρώνουμε συντάξεις δε μπορεί να έχουμε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ακόμα και τώρα που μιλάμε.
Ακριβως γιαυτο μας τα δίνανε για υποδομές. Με τι ανταλλαγμα; Πες μου με τι αντάλλαγμα νομιζεις; Τα χαρίζανε; Δεν βλεπανε που πήγαιναν τα λεφτα;( Που κολλάνε οι συνταξιούχοι!;;;;!!;;!! ) Πες μου για τα σκάνδαλα των γερμανικών εταιριων, τους διαγωνισμούς του δημοσίου με απευθείας ανάθεση, την φορολογία πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλαδα. Ηταν ολοι βολεμένοι ΟΛΟΙ! Και οι μεσα και οι εξω!
Ε όχι και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος! Αν μπαίνουμε μέσα θα δανειζόμαστε να πληρώνουν και τα δισέγγονά μας, αλλά αυξήσεις θα δίνουμε σε συντάξεις. Αν και ακόμα καλύτερα να πάμε σε ρήξη με την Ε.Ε. και να δώσουμε αυξήσεις σε δραχμές όσο αγαπάει η ψυχή μας.Ανάσα αξιοπρέπειας!