Ρόιτερς: «Θέλετε πάλι κούρεμα»

Ρόιτερς: «Θέλετε πάλι κούρεμα» Facebook Twitter
0

Σε νέο «κούρεμα» θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα δεν έχει προχωρήσει και δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της, εκτιμούν ευρωπαίοι αξιωματούχοι. σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Πάντως εκτιμάται ότι προς το παρόν, δεν υπάρχει προθυμία μεταξύ των κρατών μελών ή της ΕΚΤ για να αναληφθεί μια τέτοια δράση, σε αυτό το στάδιο.

"Η Ελλάδα έχει ξεφύγει σημαντικά από το πρόγραμμα. Η ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους θα είναι πολύ άσχημη", δηλώνει ένας από τους αξιωματούχους στο πρακτορείο ενώ ένας άλλος αναφέρει ότι «στην Ελλάδα δεν έγινε τίποτα τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες και η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο».

Αν τελικά το ΔΝΤ αποφασίσει την απόσυρση του από το πρόγραμμα, τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μόνος τρόπος για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη θα ήταν μία νέα διαγραφή χρέους ή η παράταση του χρονοδιαγράμματος με μείωση των επιτοκίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Οικονομία / Κορυφαίος οικονομολόγος «βλέπει» επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ: Ποιους τρεις παράγοντες παρακολουθεί

Ο οικονομολόγος Μαρκ Ζάντι προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο χείλος ύφεσης, εξηγώντας ποιοι δείκτες απασχόλησης θα επιβεβαιώσουν την επιβράδυνση
LIFO NEWSROOM
Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM