Ρέγκλινγκ: «Τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα»

Ρέγκλινγκ: «Τα χειρότερα πέρασαν για την Ελλάδα» Facebook Twitter
2

Τα χειρότερα για την Ελλάδα πέρασαν, δηλώνει ο  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας πάντως ότι θα χρειαστεί η χώρα κάποια πρόσθετη στήριξη, που όμως, όπως είπε, «θα είναι πολύ μικρότερη σε σύγκριση με το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε επίσης ότι δεν θα χρειαστούν περαιτέρω περικοπές στα εισοδήματα ενώ τόνισε ότι η πορεία της εσωτερικής υποτίμησης έχει κάνει τον κύκλο της.

Όπως δηλώνει στη WSJ, η δημοσιονομική προσαρμογή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. «Η Κομισιόν προβλέπει έλλειμμα 2% του ΑΕΠ αυτό το έτος και 1% το επόμενο. Αυτό είναι καλύτερο από την Ολλανδία ή τη Φινλανδία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει, πάντως, πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κάτι που, όπως λέει, «απαιτεί χρόνο».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Οικονομία / Εκτοξεύτηκε στις εξαγωγές το ούζο – Πρωταθλητής των ελληνικών αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές

Με αύξηση 5,2% στην αξία και 2,4% στην εξαγόμενη ποσότητα, το ούζο διατηρεί τη δυναμική του και ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές εμπορικό πεδίο των αλκοολούχων
LIFO NEWSROOM