Πρόεδρος ElDorado Gold κατά της κυβέρνησης: Μιλούν για επενδύσεις αλλά δεν τις στηρίζουν στην πράξη

Πρόεδρος ElDorado Gold κατά της κυβέρνησης: Μιλούν για επενδύσεις αλλά δεν τις στηρίζουν στην πράξη Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Στην αποσαφήνιση των λόγων που την οδήγησαν να αποχωρήσει και να σταματήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας με συνέντευξη Τύπου το Δ.Σ. της El Dorado Gold.  

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Τζορτζ Μπερνς, «η κυβέρνηση να σκεφτεί τι σημαίνει για τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τις οικογένειές τους η μη έκδοση αδειών».

Όπως σημείωσε, η εταιρεία δεν πήρε την απόφαση «ελαφρά τη καρδία». «Από τον Ιανουάιριο του 2016 η στάση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άλλαξε ελάχιστα απέναντί μας με συνεχιζόμενες καθυστερήσεις για την έκδοση αδειών». «Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προκαλεί αμηχανία να είμαστε σε αυτό το αδιέξοδο ειδικά γιατί η Eldorado έδινε δουλειές, πλήρωνε φόρους και συντελούσε στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη» πρόσθεσε ο κ. Μπερνς.

Στη συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στις επενδύσεις λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει ενημερώσει τις κεφαλαιαγορές ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε επενδυτική δραστηριότητα αλλά πώς να το εξηγήσω αυτό στους μετόχους όταν η κυβέρνηση ούτε συνεργάζεται μαζί μας ούτε στηρίζει ενεργά τις επενδύσεις μας».

«Δεν έχουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία λύση δεν επιτεύχθηκε μέσω της σιωπής. Η μόνη λύση θα δοθεί από τον ανοιχτό διάλογο. Προσπάθηα αυτό να το μεταδώσω στις συναντήσεις μου με τον Γιώργο Σταθάκη. Προσπάθησα και με σειρά επιστολών στον Αλέξη Τσίπρα που είναι αναπάντητες» δήλωσε ο πρόεδρος της καναδικής εταιρείας.

Επανέλαβε ότι η προθεσμία που δίνει η εταιρεία είναι η 22η Σεπτεμβρίου και ότι αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι τότε στο θέμα των αδειών «θα αναστείλουμε τις επενδύσεις μας».

«Είμαι ανοιχτός σε διάλογο με τον Τσίπρα και τον Σταθάκη για να βρούμε μια λύση προς τα εμπρός» κατέληξε ο κ. Μπερνς.

 
Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2026 ΒΟΥΛΗ

Οικονομία / Στη Βουλή ο προϋπολογισμός 2026: Τι προβλέπει για μεσαία τάξη, νέους και οικογένειες με παιδιά

Κυρίαρχα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού 2026, είναι η ενίσχυση του εισοδήματος και η μείωση των φορολογικών βαρών για τη μεσαία τάξη, τους νέους και τις οικογένειες με παιδιά
LIFO NEWSROOM
ΦΤΩΧΕΙΑ OXFAM

Οικονομία / Oxfam: Τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 θα έβαζαν τέλος στη φτώχεια των ανθρώπων

Η ΜΚΟ καλεί οι πλούσιοι του κόσμου να «φορολογηθούν με δίκαιο τρόπο για να συμβάλουν να τερματιστεί η φτώχεια και να καταπολεμηθεί η απορρύθμιση του κλίματος»
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι της χαμηλής περιόδου

Οι νέοι κληρωθέντες δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα ενημέρωση μέσω της αίτησής τους στην πλατφόρμα του προγράμματος και στη συνέχεια προσωπική ειδοποίηση για τη διαδικασία έκδοσης των νέων καρτών μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
LIFO NEWSROOM
Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM