«Πάγος» και από ΔΝΤ για άμεση συμφωνία: Οι διαφορές παραμένουν

«Πάγος» και από ΔΝΤ για άμεση συμφωνία: Οι διαφορές παραμένουν Facebook Twitter
0

Απομακρύνεται κι άλλο το ενδεχόμενο άμεσης συμφωνίας και επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα καθώς πριν από λίγο -και μετά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ- πηγές από το ΔΝΤ δήλωσαν πως είναι οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με την προοπτική επίτευξης μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου (mignatiou.com) από πηγές που παρακολουθούν από κοντά τις διαπραγματεύσεις τονίστηκε πως οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται και στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η δήλωση έγινε μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για τις πληροφορίες περί επανόδου των δανειστών στην Αθήνα, είπε: «Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mignatiou.com, παρατηρείται μία πολύ σκληρή αντιπαράθεση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με την ομάδα του ΔΝΤ, η οποία εμποδίζει την επίτευξη συμφωνίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στιγμές που οι απόψεις «είναι πολύ μακριά» αλλά και περιπτώσεις που σημειώνονται οι αναγκαίες υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα συνεχιστεί η προσπάθεια και σήμερα με στόχο την επιστροφή των Θεσμών, καθώς -όπως τονίστηκε- «ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει την άλλη εβδομάδα». Σημειώνουμε ότι μέχρι της στιγμής δεν έχει ζητηθεί από το ΔΝΤ η έγκριση του εκπροσώπου της Ελλάδος στο Δ.Σ. του Ταμείου, για επιστροφή της Αποστολής στην Αθήνα.

Την άποψη ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα εξέφρασε νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να την εγκρίνουμε σύντομα αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα. Είναι πολύ νωρίς» ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ωστόσο πως έχει σημειωθεί «μεγάλη πρόοδος» και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός έκτακτου Eurogroup. «Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα» σημείωσε ο ίδιος.

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM