«Πάγος» από την Τρόικα στις δηλώσεις για φοροελαφρύνσεις

«Πάγος» από την Τρόικα στις δηλώσεις για φοροελαφρύνσεις Facebook Twitter
1

«Πάγο» έβαλε χθες η Τρόικα στην πρώτη της συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και τον κ. Χαρδούβελη στις δηλώσεις περί φοροελαφρύνσεων που ακούγονταν από επίσημα στόματα τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό που είπαν στον υπουργό Οικονομικών ήταν ότι η Ελλάδα «χρωστά» 600 δράσεις ενώ έθεσαν και το ζήτημα όχι μόνο κατάργησης αλλά και παράτασης της εισφοράς αλληλεγγύης.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο κ. Χαρδούβελης όταν του τέθηκε από την Τρόικα το θέμα των δηλώσεων περί φοροελαφρύνσεων, είπε ότι φταίει η φαντασία των δημοσιογράφων, παρότι μόλις μία ημέρα πριν στο συνέδριο του Economist είχε μιλήσει ο ίδιος για μειώσεις φόρων, όπως και λίγες ημέρες πριν ο Πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχουν σε λίγη ώρα (11.00) στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος.

Στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν τόσο τα θέματα που σχετίζονται με την τρόικα, όσο και το θέμα που έχει ανακύψει με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια