«Έχουμε δεσμευτεί η χώρα να μην ξανακλείσει και δεν θα ξανακλείσει», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνει ανοιχτή η οικονομία, τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

«Το λιανεμπόριο είναι αυτό που ενισχύθηκε λιγότερο. Υπήρχε ενίσχυση αλλά σε σχέση με άλλους κλάδους ενισχύθηκε λιγότερο» παραδέχτηκε.

 

«Το μείζον, πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα, με όλες αυτές τις περιόδους προσφορών, που έχουμε μπροστά μας, είναι, εφαρμόζοντας τα μέτρα, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να παραμείνει η αγορά ανοιχτή.

 

»Είναι και ζήτημα ψυχολογίας και ζήτημα ουσιαστικής λειτουργικότητας για να μπορέσουν οι άνθρωποι να επιβιώσουν και οι αγορές, σε ένα περιβάλλον που γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστικό» είπε μεταξύ άλλων.

 

«Δεν πρόκειται να κλείσει η οικονομία, δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω σε μία περίκλειστη κοινωνία», επισήμανε.

 

Ερωτώμενος σχετικά, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, καθώς τα ισχύοντα μπορούν να θέσουν την πανδημία υπό έλεγχο.

 

Διευκρίνισε δε, ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας και τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας.

 

Με αυτά τα δεδομένα λαμβάνει τα μέτρα, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δίνει μεγάλη μάχη και γι' αυτό όπου χρειαστεί ενισχύεται με κλίνες από ιδιωτικές κλινικές.

 

Με πληροφορίες της ΕΡΤ