Ο Τζακ Μα πούλησε μετοχές της Alibaba αξίας 8,2 δισ. δολαρίων

Ο Τζακ Μα πούλησε μετοχές της Alibaba αξίας 8,2 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
EPA
0

Μετοχές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων πούλησε, κατά το περασμένο έτος, ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας το ποσοστό συμμετοχής του μειώθηκε από 6,2% σε 4,8%. Ο Μα είναι ένας από τους πλουσιότερους Κινέζους. Στην έκθεση δεν αναφέρεται το ποσό πώλησης των μετοχών. Σε τρέχουσες τιμές το μερίδιο αγγίζει περίπου τα 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, το ποσοστό του αντιπροέδρου της Alibaba, Τζόσεφ Τσαι, μειώθηκε κατά την ίδια περίοδο από 2,2 σε 1,6%. Οι μετοχές που πούλησε άξιζαν 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Σημειώνεται ότι ο Τζακ Μα αποσύρθηκε πέρυσι, σε ηλικία 55 ετών από τη θέση του προέδρου της εταιρείας, δηλώνοντας ότι θα αφιερωθεί στη φιλανθρωπία. Η τιμή της μετοχής της Alibaba αυξήθηκε κατά περίπου 40% από τότε που ο Μα έκανε γνωστό πως κατέχει το 6,4% της εταιρείας, έναν χρόνο πριν.

Τον Μάιο η Alibaba ανακοίνωσε ότι μέσα από τις πλατφόρμες της διακινείται το ένα έκτο όλων των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα. Το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο καθώς η πανδημία οδήγησε περισσότερους καταναλωτές, αλλά και επιχειρήσεις, στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alibaba η τάση αυτή θα αποτελέσει μια νέα κανονικότητα και για τη μετά-κορωνοϊό εποχή.

Πλέον η κινεζική εταιρεία αξίζει περίπου 705 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά πιο πολύτιμη από το Facebook. 

Με πληροφορίες από CNN

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ