Ο Παύλος Μυλωνάς νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας

Ο Παύλος Μυλωνάς νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Facebook Twitter
0

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ανέδειξε ομόφωνα σήμερα τον Παύλο Μυλωνά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας. 

Υπενθυμίζεται πως τον κ. Μυλωνά είχε προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Όπως αναφέρει η ΕΤΕ σε σχετική ανακοίνωση, «είναι μια ιστορική απόφαση, που συνδυάζεται με την απόλυτη εφαρμογή του Κανονιστικού πλαισίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και την προοπτική του μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας, με βάση το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, δήλωσε με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης: «Σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, η Εθνική Τράπεζα γυρίζει σελίδα. Σκοπός μας είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο τρόπο στις αναδυόμενες προκλήσεις των νέων οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων. Να συνδέσουμε τον ιστορικό ρόλο της Εθνικής με το μέλλον, να δημιουργήσουμε νέες αξίες, και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας, στη βάση ενός παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου.

»»Θέλω, εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΤΕ, να ευχαριστήσω το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την άψογη συνεργασία που είχαμε για τη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

»»Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος καλείται να υπηρετήσει ένα ρόλο θεμελιώδους σημασίας για το μέλλον της τράπεζας. Έχουμε την πεποίθηση ότι ο συνδυασμός γνώσης, εμπειρίας και ικανοτήτων που διαθέτει, θα τον βοηθήσει στο έργο του, να οδηγήσει την τράπεζα σε μία νέα εποχή, η οποία θα χαρακτηρίζεται από το σεβασμό στη διακυβέρνηση, την υπευθυνότητα, τις εταιρικές αξίες και τις αρχές της διαφάνειας».

Ο κ. Μυλωνάς, από την πλευρά του, επισήμανε: «Η ανάληψη του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαιρετική τιμή και θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου.

»»Γνωρίζω καλά τις ικανότητες της τράπεζας, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή. Στόχος μας είναι η Τράπεζα να ξαναγίνει προτιμητέος συνεργάτης και σύμβουλος των ελληνικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της Τράπεζας, θα δουλέψουμε με αφοσίωση, αποφασιστικότητα και συνέπεια για αυτούς τους στόχους. Θα βελτιώσουμε την ευελιξία, την αποδοτικότητα και την καινοτομία της τράπεζάς μας. Θα γίνουμε η πρώτη επιλογή στην εγχώρια αγορά. Η στιγμή για να αρχίσει ένας τέτοιος μετασχηματισμός είναι τώρα.

»»H πρόκληση είναι μεγάλη, οι στόχοι φιλόδοξοι αλλά η ανάγκη για αλλαγή επιτακτική. Αρωγός μας είναι η ιστορική εμπιστοσύνη στο όνομα της Εθνικής από την ελληνική κοινωνία. Δεσμεύομαι να πετύχουμε αυτούς τους απαιτητικούς στόχους βελτίωσης της Τράπεζας εντός ενός πλαισίου συναίνεσης , διαφάνειας και με σαφείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης».

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM