Ο Κατρούγκαλος προανήγγειλε αυξήσεις στις συντάξεις το 2018

Ο Κατρούγκαλος προανήγγειλε αυξήσεις στις συντάξεις το 2018 Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Γενική αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω «για να μην το χάσει κανείς» και αυξήσεις στις συντάξεις το 2018, προαναγγέλλει ο Γιώργος Κατρούγκαλος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.


Όπως εξηγεί ο υπουργός Εργασίας, το 2017 θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει μείωση των δικαιούχων, αλλά η προβλεπόμενη από το μνημόνιο περικοπή της δαπάνης να προκύψει από αντίστοιχη αναπροσαρμογή της παροχής των σημερινών δικαιούχων, δηλαδή «για να μην χάσει κανείς το ΕΚΑΣ θα υπάρξει μια γενική αναπροσαρμογή του προς τα κάτω».


Για τις συντάξεις ξεκαθαρίζει ότι «καμιά νέα περικοπή δεν θα συμβεί όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση», αλλά αντιθέτως, σημειώνει, αν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017 -όπως προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί- τότε το 2018 οι νέες συντάξεις θα έχουν αυξήσεις, ενώ οι παλαιές θα αυξηθούν όταν η προσωπική διαφορά που ενσωματώνουν μηδενιστεί, λόγω της αύξησης των νέων συντάξεων.


Σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, που αρχίζει αύριο, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ότι είναι «να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να μην επιδεινωθεί σε τίποτα η θέση των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως να αναστραφεί η εργασιακή απορρύθμιση των τελευταίων χρόνων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM