ΝΥΤ: «Οι Έλληνες πίνουν το κώνειο για χάρη της Μέρκελ»

ΝΥΤ: «Οι Έλληνες πίνουν το κώνειο για χάρη της Μέρκελ» Facebook Twitter
0

«Αφιερωμένο» στην Ελλάδα είναι το editorial  των ΝΥΤ, με αφορμή την ψήφιση του σκληρού πακέτου από την ελληνική βουλή. «Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει, τώρα οι δανειστές θα πρέπει να εξετάσουν την υπόσχεση -αλλά όχι και εγγύηση - να μειώσουν τα υψηλά επιτόκια με τα οποία χρεώνουν τη χώρα και να «ξεκλειδώσουν» τη δόση για να αποφευχθεί η χρεοκοπία», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Σημειώνει όμως ότι αυτά τα σκληρά μέτρα δεν θα κάνουν τίποτα για να γίνουν τα χρέη πληρωτέα και πιο ισορροπημένος ο προϋπολογισμός. «Αντιθέτως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο την οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά το εκπληκτικό ποσοστό του 25%.  καθιστώντας τη δημοσιονομική βελτίωση σχεδόν αδύνατη.»

Η εφημερίδα εκτιμά ότι η ύφεση με το νέο πακέτο θα φτάσει το 9% και ο μόνος  τρόπος για να μειωθεί το χρέος είναι μέσω της διαγραφής μέρους του και των πιο χαμηλών επιτοκίων.

Παράλληλα το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η επιβολή των νέων φόρων θα πλήξει τους απλούς ανθρώπους κάνοντας το ήδη σκανδαλώδες φορολογικό σύστημα ακόμη πιο άδικο  ενώ την ίδια ώρα οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή.


»Πολλοί από τους πιστωτές γνωρίζουν ότι η λιτότητα δεν είναι η απάντηση, αλλά δείχνουν απρόθυμοι να αμφισβητήσουν την Άνκελα Μέρκελ που εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα ωθήσεις τους Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις. Όμως είναι μια πολύ βαθιά και περιττή τραγωδία για την Ελλάδα», καταλήγει το άρθρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Χρεώσεις ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οικονομία / ΑΤΜ: Τι θα ισχύει για τις προμήθειες - Μήνυμα Μητσοτάκη για τις τραπεζικές χρεώσεις

«Μηδενίζεται η προμήθεια για κάθε ανάληψή σου από ATM άλλης τράπεζας του συστήματος ΔΙΑΣ, αλλά και από τρίτο πάροχο που έχει μετοχική σχέση με την τράπεζά σου», λέει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM