Ντομπρόβσκις: Δουλεύουμε για την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Ντομπρόβσκις: Δουλεύουμε για την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα Facebook Twitter
0

Στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας το 2016, αλλά και τις καλές προοπτικές που ανοίγονται για το 2017, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

«H κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως σε οικονομικούς όρους το 2016 ήταν «ελαφρώς καλύτερο» από το αναμενόμενο, ενώ και «αυτήν τη χρονιά η Ελλάδα είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων».

Για το 2018, σημείωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πιάσει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. «Υπάρχει μία απόσταση», η οποία όμως είναι δυνατό να γεφυρωθεί αν και αυτό προϋποθέτει «προσπάθειες και από τις δύο πλευρές», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να δούμε ποια μέτρα, ενδεχομένως χρειαστούμε, ώστε να διασφαλίσουμε και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» έσπευσε να προσθέσει, επαναλαμβάνοντας πως η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της παραμονής του Ταμείου.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Ντομπρόβσκις επεσήμανε πως για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα είναι σημαντικότερη η ουσία από τις προθεσμίες, εκφράζοντας την ελπίδα, ωστόσο, ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετά τη σημερινή συνάντηση.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Οικονομία / Ενοίκια: Νέα διαδικασία χωρίς δικαστήριο για τις λήξεις μισθώσεων – Τι προβλέπεται για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

Από το 2026, η απόδοση ακινήτου μετά τη λήξη μίσθωσης θα μπορεί να γίνεται χωρίς δικαστική απόφαση, μέσω ειδικής «διαταγής» από δικηγόρο. Η ρύθμιση δίνει νέα εργαλεία στους ιδιοκτήτες αλλά προκαλεί ενστάσεις από ενοικιαστές, που ζητούν περισσότερες εγγυήσεις
LIFO NEWSROOM
 Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Οικονομία / Μικρή η επίδραση του Airbnb στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η διαθεσιμότητα κατοικιών επηρεάζεται σημαντικά λιγότερο από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σχέση με τα 2,28 εκατομμύρια κενά σπίτια που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή στη χώρα
LIFO NEWSROOM