Το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ: Πρόεδρος ανέλαβε ο Άρης Ξενόφος

Το νέο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ: Πρόεδρος ανέλαβε ο Άρης Ξενόφος Facebook Twitter
0

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), μοναδικού μετόχου του Ταμείου.
΄
Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Άρης Ξενόφος, ενώ το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνεται με τον Γιώργο Μαρίνο στη θέση του μη εκτελεστικού μέλους.


Συγκεκριμένα, η νέα σύνδεση του διοικητικού συμβουλίου έως ως εξής:
1. Άρης Ξενόφος, πρόεδρος
2. Ριχάρδος Λαμπίρης, διευθύνων σύμβουλος
3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, μη εκτελεστικό μέλος
4. Άγγελος Βλάχος, μη εκτελεστικό μέλος
5. Γιώργος Μαρίνος, μη εκτελεστικό μέλος.
Η θητεία όλων των μελών ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.


Η απερχόμενη πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, αφού καλωσόρισε τα νέα μέλη του ΔΣ, ανέφερε σχετικά: «Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, φέροντας σε πέρας μεγάλα έργα, με χαρακτηριστικότερα την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του ΔΑΑ αντί 600 εκατ. ευρώ, την πώληση του 67% του ΟΛΘ έναντι 231,9 εκατ. ευρώ, προχωρώντας τον νέο διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ, κάνοντας καθοριστικά βήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Ελληνικό. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η πώληση του Αστέρα, καθώς και η υπογραφή 34 συμβολαίων στα ακίνητα με συνολική αξία περί τα 200 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζουμε γιατί πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή τροχιά της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση σημαντικών άμεσων επενδύσεων και πολύ σύντομα θα βγουν νέοι οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, όπως η Εγνατία Οδός και οι μαρίνες Αλίμου και Χίου».


Ο νέος πρόεδρος του Ταμείου Άρης Ξενόφος δήλωσε ότι «το Ταμείο δίνει έμφαση στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχει περιέλθει στην κατοχή του, χρησιμοποιώντας πιο δημιουργικά όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του με γνώμονα την μεγιστοποίηση των ωφελειών τόσο για το ελληνικό δημόσιο, όσο και συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία.

Η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου δεν είναι μία στείρα διαδικασία πώλησης ή παραχώρησης τους προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Αποτελούν ένα αναπτυξιακό πυλώνα για την εθνική οικονομία, δημιουργώντας υπεραξία μέσα από σημαντικές άμεσες και έμμεσες επενδύσεις, οι οποίες επιστρέφουν πολλαπλάσια οφέλη στην κοινωνία, όπως η αύξηση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η αναβάθμιση των υποδομών και η ενίσχυση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος».


Ενώ, ο διευθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης ανέφερε: «Το νέο μας διοικητικό συμβούλιο, το οποίο είναι τώρα σε πλήρη σύνθεση, είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και να υλοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο την αποστολή του, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις επιτυχίες του παρελθόντος και το προσωπικό υψηλού επιπέδου του ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να πετύχουμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM