Νέες ανακοινώσεις για τη «λοταρία» του ΥΠΟΙΚ που θα μοιράζει 1000 ευρώ στους νικητές φορολογούμενους

Νέες ανακοινώσεις για τη «λοταρία» του ΥΠΟΙΚ που θα μοιράζει 1000 ευρώ στους νικητές φορολογούμενους Facebook Twitter
0


Τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιήσει την πρώτη λοταρία, με βάση τις αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα.


Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες από το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με την απόφαση κάθε μήνα από τώρα και στο εξής θα κληρώνεται το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε 1.000 φορολογούμενους. Αυτό σημαίνει ότι οι τυχεροί 1.000 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας. Η πρώτη λοταρία θα αφορά τις αποδείξεις, για δαπάνες μέσω καρτών, που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο.


Όμως, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η μεγάλη κλήρωση θα γίνει τα Χριστούγεννα, όταν και θα κληρωθεί το ποσό των 1.000 ευρώ σε 8.000 τυχερούς. Και αυτό προκειμένου να διατεθεί όλο το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προβλεφθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη Λοταρία το 2017.

Η κλήρωση των Χριστουγέννων θα αφορά τις αποδείξεις συναλλαγών των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα που έχουν πραγματοποιηθεί από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο. Σημειώνεται ότι, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, από το υπουργείο Οικονομικών τα κέρδη από τη λοταρία θα είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM
ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ