Νέες αλλαγές στα capital controls - Αλλάζει και το όριο ανάληψης

Νέες αλλαγές στα capital controls - Αλλάζει και το όριο ανάληψης Facebook Twitter
1

Μετά από περίπου τρία χρόνια εφαρμογής των capital controls στην χώρα μας, έρχονται ξανά μεγάλες αλλαγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», θα υπάρξει αλλαγή στο μηνιαίο όριο ανάληψης, το οποίο θα διαμορφωθεί στα 2.300 ευρώ, αντί των 1.800 που είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα επιτραπεί και το άνοιγμα νέων λογαριασμών, ανεξάρτητα του αν ο ενδιαφερόμενος έχει λογαριασμό σε άλλη ή την ίδια τράπεζα.

Η νέα χαλάρωση των capital controls θα είναι άμεση καθώς ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχει έτοιμη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και απομένουν οι τελευταίες συνεννοήσεις και υπογραφές.

Φέρεται να υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη των δανειστών, με το ΔΝΤ να θέλει την πλήρη κατάργηση των capital controls, αλλά τους Ευρωπαίους να είναι πιο επιφυλακτικοί.

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια