Μοσκοβισί: Στόχος του σημερινού Eurogroup η επίτευξη περαιτέρω προόδου

Μοσκοβισί: Στόχος του σημερινού Eurogroup η επίτευξη περαιτέρω προόδου Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Την ελπίδα ότι στο σημερινό Eurogroup θα επιτευχθεί «περαιτέρω πρόοδος» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Όλον αυτόν τον καιρό έχουμε επιτύχει μεγάλη πρόοδο. Ελπίζω πως περαιτέρω πρόοδος μπορεί να σημειωθεί σήμερα. Η άποψη της Επιτροπής είναι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση γρήγορα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» τόνισε, προσθέτοντας, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμα στο τραπέζι «δυο-τρία» ζητήματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις, που απομένει να εφαρμοστούν, και η συμφωνία για το δημοσιονομικό πλαίσιο μετά το 2018.

«Αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν, δεν είναι ανυπέρβλητα», υπογράμμισε, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τον στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016. Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, επεσήμανε πως είναι ένας «εταίρος, σταθερός και απαραίτητος» στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM