ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Μοσκοβισί: Το Eurogroup οφείλει «οπωσδήποτε» να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος

Μοσκοβισί: Το Eurogroup οφείλει «οπωσδήποτε» να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος Facebook Twitter
EPA
2

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κάλεσε σήμερα το Eurogroup να λάβει «οπωσδήποτε» μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους στη σύνοδό της Πέμπτης.

Κατά την προσεχή συνάντησή τους, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να συμφωνήσουν για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής.

«Οι υπουργοί Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλουν οπωσδήποτε την Πέμπτη να αποφασίσουν ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τα οποία να είναι σημαντικά», υπογράμμισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Μοσκοβισί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Public Senat.

«Δεν πρόκειται για διαγραφή, αλλά το βάρος του χρέους πρέπει να ελαφρυνθεί», είπε υπογραμμίζοντας πως η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα αρωγής της «θα είναι μια πολύ σημαντική συμβολική και πολιτική στιγμή για την Ευρώπη.

Το χρέος της Ελλάδας φθάνει το 178% του ΑΕΠ της. 

Οικονομία
2

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι Συριζαίοι παρακαλάνε για να τους ελαφρύνουν τις δόσεις του χρέους την ώρα που η ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥ είχε κερδίσει τη μεγαλύτερη ΔΙΑΓΡΑΦΗ χρέους στην παγκόσμια ιστορία.Αλλά δεν πειράζει, εσείς τότε τρώγατε σανό και νομίζατε ότι αυτό ήταν κακό. Φάτε τώρα διόδια, ΕΝΦΙΑ και Μακεδονία. Ακριβό μάθημα αλλά χρήσιμο.