Μητσοτάκης: Τα τέσσερα μέτρα στήριξης της οικονομίας - Φοροελαφρύνσεις και έκπτωση στους συνεπείς

Μητσοτάκης: Τα τέσσερα μέτρα στήριξης της οικονομίας - Φοροελαφρύνσεις και έκπτωση στους συνεπείς Facebook Twitter
Μητσοτάκης: Τα τέσσερα μέτρα στήριξης της οικονομίας - Φοροελαφρύνσεις και έκπτωση στους συνεπείς (Eurokinissi)
0

Τέσσερα νέα μέτρα στήριξης, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. Αύξηση δόσεων φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ μεταξύ αυτών.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής. πρώτον, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμη 190 εκατομμύρια.

Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος και αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί. Στόχος, να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης με τους εργοδότες να τις κρατούν οπωσδήποτε ενεργές.

Δεύτερον, θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021. 

Τρίτον, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Tα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 μηνιαίων και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5. 

Τέλος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι.  Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%.

Στόχος να πληρώσουν λιγότερο φόρο όλοι οι υπόχρεοι και να εξασφαλιστεί η ομαλή και έγκαιρη ροή εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ