Μητσοτάκης για επιχειρηματικό περιβάλλον: Θράσος να λένε κάποιοι πως πάμε καλύτερα

Μητσοτάκης για επιχειρηματικό περιβάλλον: Θράσος να λένε κάποιοι πως πάμε καλύτερα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την έκθεση Doing Business 2019 που δημοσίευσε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα και αναφέρεται στο επιχειρηματικό περιβάλλον σχολίασε μέσω Τwitter o Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Χάσαμε άλλες 5 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business 2019 της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην 72η θέση μεταξύ 190 χωρών και κολλημένοι στην τελευταία θέση μεταξύ αναπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ. Και κάποιοι εντός & εκτός Ελλάδος έχουν το θράσος να ισχυρίζονται πως "πάμε καλύτερα"», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή.

Στην έκθεση η Ελλάδα για ακόμη μια χρονιά υποχωρεί στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον βρίσκεται στην θέση 72 ανάμεσα σε 190 χώρες, από την 67η που βρισκόταν πέρυσι και την 61η που βρισκόταν το 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση  η Ελλάδα έχει χειρότερο επιχειρηματικό περιβάλλον από χώρες όπως η Ουκρανία (71η), το Βιετνάμ (69η θέση), το Περού (68η) και η Αλβανία (63η)

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας καλύπτει τις μεταρρυθμίσεις που επηρεάζουν το επιχειρηματικό κλίμα και οι οποίες υλοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2017 έως τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με αυτή, η Ελλάδα βελτιώθηκε μόνο στη διαδικασία των οικοδομικών αδειών, η οποία έγινε απλούστερη και λιγότερο δαπανηρή.

Αντιθέτως, παρουσιάζει μεγάλη επιδείνωση στη διαδικασία μεταβίβασης ενός ακινήτου, διότι πλέον απαιτούνται επιπλέον πιστοποιητικά και χρόνος.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM
Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM