Μητσοτάκης: Βίντεο στο Tik Tok για τα νέα τιμολόγια ρεύματος

Μητσοτάκης: Βίντεο στο Tik Tok για τα νέα τιμολόγια ρεύματος Facebook Twitter
Φωτ.: TikTok
0

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια (ρεύματος) έχω δει ένα σωρό memes για τον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων» αναφέρει σε νέο βίντεό του στο tik tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Tik Tok επιχειρεί να διευκρινίσει όλα όσα έχουν ακουστεί τον τελευταίο καιρό για τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος. «Καταλαβαίνω ότι  ο τύπος του υπολογισμού μπορεί να θυμίζει εξετάσεις για τις πανελλήνιες. Όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά» όπως λέει.

«Μέχρι τώρα ήταν πρακτικά αδύνατο για τους καταναλωτές να συγκρίνουν διαφορετικά τιμολόγια. Πριν την παρέμβαση την οποία κάνουμε υπήρχαν 130 διαφορετικά τιμολόγια. Εμείς αυτό το απλουστεύσαμε ριζικά και σήμερα υπάρχουν 3+1 βασικά τιμολόγια: πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί για όποιον έχει έξυπνο μετρητή» συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης; Ό,τι λειτούργησε επιτέλους καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργεια καθώς υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών, οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές, για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ό,τι η μέση τιμή για τον μήνα Ιανουάριο, διαμορφώνεται περίπου στα 13,5 λεπτά/κιλοβατώρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά/κιλοβατώρα με επιδότηση» λέει χαρακτηριστικά για τις τιμές του ρεύματος ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζει δε, λέγοντας πως «εδώ θέλω να θυμίσω πως εξακολουθούμε και στηρίζουμε τους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και για πρώτη φορά όσους συμπολίτες θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγει στο βίντεο στο Tik Tok λέγοντας πως «εν κατακλείδει αν θέλετε να κάνετε σωστές επιλογές για φθηνότερο λογαρισμό ηλεκτρικού ρεύματος, μπείτε στο σάιτ της ΡΑΕ και εκεί θα βρείτε όλη την πληροφορία για να μπορείτε να συγκρίνετε διαφορετικά τιμολόγια, διαφορετικούς παρόχους και να διαλέξετε αυτό το οποίο εσείς θεωρείτε ότι τελικά σας συμφέρει.

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM