LIVE!

Μελίνα Τραυλού: Στα 20 δισ. ευρώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2022

Μελίνα Τραυλού: Στα 20 δισ. ευρώ το ναυτιλιακό συνάλλαγμα το 2022 Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στα 20 δισ. ευρώ ανήλθε για το 2022 το ναυτιλιακό συνάλλαγμα στη χώρα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.  

Κατά την διάρκεια της χθεσινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών στο ίδρυμα Ευγενίδου ευχαρίστησε τα μέλη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εκείνη, αυτόν τον ένα χρόνο της προεδρίας της, τονίζοντας παράλληλα ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας θα πρέπει να διατηρηθεί. 

Αναφερόμενη στα περιβαλλοντικά θέματα που συνεχίζουν να κυριαρχούν σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού και ευρωπαϊκών θεσμών, είπε ότι η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών παρακολουθεί τις διεθνείς διαβουλεύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Παράλληλα, είπε ότι τα μέλη της Ένωσης επιθυμούν την υιοθέτηση παγκοσμίου οικονομικού μέτρου που θα βασίζεται σε ένα σύστημα συνεισφοράς ανά τόνο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

«Είναι θετικό το γεγονός ότι στην τελευταία σύνοδο της αρμόδιας Επιτροπής του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας καταγράφηκε σαφής προτίμηση προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε. 

Όσον αφορά στο θέμα της εφαρμογής λειτουργικού δείκτη Έντασης Άνθρακα  για τη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων στα πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας από την 1η Ιανουαρίου, επεσήμανε ότι απαιτείται αναθεώρηση καθώς, όπως τόνισε η συμμόρφωση με το δείκτη θα παρουσιάσει αδυναμίες.

«Η Ένωσή μας προχώρησε ήδη στη σύσταση ειδικής Ομάδας Εργασίας στο διοικητικό συμβούλιο, με στόχο να καταδειχθούν οι αδυναμίες του μέτρου, το οποίο τελικά αδικεί όλα τα πλοία.

»Συγκεντρώνουμε και θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε και να προωθήσουμε προτάσεις που να μπορούν να βελτιώσουν τον κανονισμό και να μετριάσουν τις επιπτώσεις του», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Οικονομία / «Μαύρη» συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο: Sell-off με φόντο το Ιράν― Πτώση κάτω από τις 2.100 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης, υποκύπτοντας στο βάρος της γεωπολιτικής αβεβαιότητας και του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, κατέγραψε «βουτιά» της τάξεως του 5,75%, κλείνοντας στις 2.074,42 μονάδες.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σενάρια με έκτακτα μέτρα τύπου «Pass» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Όλα θα κριθούν από την πορεία της τιμής του πετρελαίου Brent, η οποία αν σκαρφαλώσει και παραμείνει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι για 30 ημέρες, θα πυροδοτήσει νέο ισχυρό κύμα ακρίβειας στην ελληνική οικονομία
THE LIFO TEAM