Λιαργκόβας: Με πατερίτσες η έξοδος από τα μνημόνια

Λιαργκόβας: Με πατερίτσες η έξοδος από τα μνημόνια Facebook Twitter
0

Με πατερίτσες θα είναι ή έξοδος από τα μνημόνια δηλώνει ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας η θητεία του οποίου ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δεν θα ανανεωθεί.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι έχουμε πει ως επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ότι δεν θα είναι μήνας του μέλιτος ο πρώτος μήνας εξόδου από το πρόγραμμα.

Ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε επίσης ότι η ομάδα του έχει συντάξει μελέτη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρξει κανένα όφελος από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά η οποία θα εφαρμοστεί από την 1/1/2018. Εκτίμησε επίσης ότι δύσκολα θα πιαστεί ο στόχος 1,6% ανάπτυξη και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η ανάπτυξη στο 3ο τρίμηνο του έτους να φτάσει το 3,1%.

Ο κ. Λιαρκόβας τόνισε πως πρέπει όλα τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Υπογράμμισε ακόμη ότι η υψηλή φορολογία εμποδίζει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ενώ τόνισε ότι τα ψηφισμένα μέτρα του μνημονίου θα εφαρμοστούν ακόμη και μετά το τέλος του προγράμματος.

Τόνισε επίσης ότι λόγω και της μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019 η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Οικονομία / «Επιστροφή ενοικίου»: Πότε θα μπουν αυτόματα τα πρώτα ποσά στους λογαριασμούς – Ποιοι δικαιούνται έως 800 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΑΑΔΕ, οι διασταυρώσεις των στοιχείων προχωρούν άμεσα, ώστε η πρώτη φάση πληρωμών να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα
LIFO NEWSROOM
Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Οικονομία / Πόσα δισεκατομμύρια απέφερε στον Τραμπ η στροφή στα κρυπτονομίσματα;

Ο Ντόναλντ Τραμπ από τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης έχει μεταβληθεί σε ισχυρό «πρόεδρο των κρυπτονομισμάτων» - Πώς οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της οικογένειάς του μετατράπηκαν σε πηγή δισεκατομμυρίων, και τι συνεπάγεται αυτό για τη διαφάνεια και την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM