ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Le Figaro: Η Ελλάδα παραμένει ένα Ελντοράντο δεύτερων κατοικιών

Le Figaro: Η Ελλάδα παραμένει ένα Ελντοράντο δεύτερων κατοικιών Facebook Twitter
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
0

Στη σταθεροποίηση των τιμών τα τελευταία χρόνια στον τομέα των ακινήτων στην Ελλάδα αναφέρεται η γαλλική Le Figaro σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα παραμένει ένα Ελντοράντο δεύτερων κατοικιών».

Σε δέκα χρόνια οι τιμές των ακινήτων υποχώρησαν 46% στην Ελλάδα, αλλά στο εξής υπάρχει η τάση να σταθεροποιηθούν.

Μετά από 10 χρόνια αυστηρής λιτότητας η χώρα αρχίζει να αναπνέει πάλι με βελτίωση των οικονομικών δεικτών της, γεγονός που συνείσφερε στη σταθεροποίηση τα δύο τελευταία χρόνια των τιμών των ακινήτων.

Παρατίθενται δηλώσεις κτηματομεσιτών, που ωστόσο αναφέρουν ότι η κτηματαγορά βρίσκεται ακόμα μακριά από το επίπεδο προ κρίσης. Η χώρα όμως παρέχει χρυσές ευκαιρίες στον τομέα των εξοχικών κατοικιών.

«Οι συνθήκες επένδυσης στον τομέα αυτό είναι σήμερα ιδανικές», σημειώνει η Ναταλία Λεονταράκη του γερμανικού δικτύου κτηματομεσιτικών γραφείων Engel & Völkers.

Με 150.000 ευρώ, μπορεί κάποιος να αγοράσει διαμέρισμα 100 τ.μ. στη Ομόνοια ή στα Εξάρχεια ή 50τμ στην Πλάκα ή το Κολωνάκι.

«Στα νησιά, θα πρέπει να αποφεύγονται η Μύκονος ή η Σαντορίνη, αλλά υπάρχουν πολλές καλές προσφορές στα Δωδεκάνησα ή τη Ρόδο» γράφει η γαλλική εφημερίδα, τονίζοντας πάντως ότι οι αγορές θα πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα με τη βοήθεια δικηγόρου για να αποφεύγονται διάφοροι κίνδυνοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM