Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Τι ισχύει για περσινούς δικαιούχους

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα- Τι ισχύει για περσινούς δικαιούχους Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Εντός του επόμενου μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για να υποβάλλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού θα υλοποιηθεί από 01.08.2023 έως 31.07.2024. Οι δικαιούχοι των vouchers θα ανέρχονται όπως πέρσι σε 300.000.

Για τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα του Κοινωνικού τουρισμού αναμένεται να είναι ενισχυμένο τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αναμένεται να είναι μειωμένη έως μηδενική η ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Διανυκτερεύσεις και τι ισχύει για Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Έβρο

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Έως και 6 διανυκτερεύσεις θα μπορούν να απολαύσουν σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν οι δικαιούχοι από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Αναφορικά με τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Κοινωνικός τουρισμός: Τι προβλέπεται για τους περσινούς δικαιούχους

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Οι δικαιούχοι επιταγών που δεν θα ενεργοποιήσουν την επιταγή τους έως τις 31 Ιουλίου 2023 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ