Κλείνει η Beat στην Λατινική Αμερική -Επηρεάζονται 170 εργαζόμενοι στην Αθήνα

Beat στο κινητό Facebook Twitter
Φωτ: Facebook
0

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, εργαζόμενοι στην Beat από την Ελλάδα μέχρι την Ολλανδία και την Λατινική Αμερική, ενημερώθηκαν ότι η εταιρεία αναστέλλει τις εργασίες, καθώς αποχωρεί από την Λατινική Αμερική.

Οι φήμες, που κυκλοφορούσαν εντός της εταιρείας από το πρωί, τελικά επιβεβαιώθηκαν αργά το απόγευμα. 

H απόφαση πάρθηκε προκειμένου να επικεντρωθούν στην αγορά της Ευρώπης, καθώς η αγορά της Λατινικής Αμερικής δεν είναι κερδοφόρος για την Free Now. «Λόγω της ξεκάθαρης στρατηγικής απόφασης των μετόχων να επικεντρωθούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές της, έλαβαν την απόφαση να σταματήσουν να επενδύουν στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπου δραστηριοποιείται η Beat», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Η απόφαση αναστολής λειτουργίας επηρεάζει τους 170 εργαζομένους που απασχολούνται στο hub της Αθήνας, αλλά με αντικείμενο τις δραστηριότητες στη Λατινική Αμερική της Free Now.

Η εν λόγω εξέλιξη δεν επηρεάζει τη λειτουργία και την ελληνική ομάδα, η οποία, ως μέρος της FREE NOW αυτονομήθηκε ήδη από το 2019, ενώ από το 2020 επιχειρεί ως ξεχωριστή εταιρική οντότητα (FREE NOW Hellas).

Να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εφαρμογή της Beat σε Χιλή και Κολομβία θα είναι διαθέσιμη για έναν ακόμη μήνα, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να κλείσει από σήμερα τα μεσάνυχτα.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή στην Ελλάδα πρόσφατα άλλαξε ονομασία, γυρίζοντας και με αυτόν τον τρόπο σελίδα.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από το CEO A.Pennington σήμερα το απόγευμα, ενώ οι οδηγοί της FREE NOW στην Ελλάδα έλαβαν το ακόλουθο μήνυμα πως οι αλλαγές δεν επηρεάζουν την ελληνική αγορά, σύμφωνα με το capital.gr.

Το μήνυμα της FREE NOW  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! Η FREE NOW επενδύει στην Ευρώπη, αποχωρεί από τη Λατινική Αμερική

Αγαπητέ συνεργάτη,

Θα θέλαμε να γνωρίζεις πως η FREE NOW και οι μέτοχοί της αποφάσισαν να διακόψουν τις δραστηριότητες τους μέσω της ΒΕΑΤ στη Λατινική Αμερική, ώστε να ενισχύσουν την επένδυσή τους στην Ευρώπη, όπου το FREE NOW App φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο Super App Μετακινήσεων.

Αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει τη λειτουργία μας και την ελληνική ομάδα, η οποία,  όπως γνωρίζεις, ως μέρος της FREE NOW αυτονομήθηκε ήδη από το 2019, ενώ από το 2020 επιχειρεί ως ξεχωριστή εταιρική οντότητα (FREE NOW Hellas).

H FREE NOW με τη νέα της εφαρμογή συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα, όπου χάρη και στη δική σου συμβολή προσφέρει σήμερα το καλύτερο ιστορικά επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ