Η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου αναμένεται να γίνει τον Αύγουστο σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

 

Η δεύτερη φάση των έργων περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκου 600 στρεμμάτων, πάρκινγκ 900 θέσεων και κτιρίων που θα στεγάσουν καταστήματα και εστιατόρια.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, η καθυστέρηση της Περιφέρειας να προχωρήσει στη δημοπράτηση της β΄ φάσης θα έχει ως αποτέλεσμα ο χώρος του Φαληρικού Όρμου να παραμείνει στη σημερινή του μορφή, ως ανοιχτό εργοτάξιο, για τουλάχιστον ένα έτος ακόμα, μέχρι να δημοπρατηθεί και να κατακυρωθεί ο νέος διαγωνισμός.

 

Επίσης, θα κατασκευαστούν δύο υπέργειοι χώροι στάθμευσης, για συνολικά 900 οχήματα, ενώ στις διαφορετικές ζώνες του όρμου θα ανεγερθούν κτίρια συνολικής έκτασης 3.500 τετραγωνικών. Τα κτίρια αυτά θα φιλοξενήσουν καταστήματα, χώρους εστίασης και αναψυχής.

 

Χθες ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι η β΄ φάση των έργων ανάπλασης εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

 

«Εργαστήκαμε μεθοδικά και με σχέδιο προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου», δήλωσε ο κ. Πατούλης. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η μεθοδικότητα της Περιφέρειας δεν απέδωσε ούτε στον χρόνο παράδοσης της α΄ φάσης του έργου ούτε στη δημοπράτηση της επόμενης, καθώς:

 

• Η α΄ φάση του έργου δημοπρατήθηκε το 2017 (με ορίζοντα ολοκλήρωσης 21 μηνών – έκτοτε έχουν δοθεί 6 παρατάσεις) με προϋπολογισμό 155 εκατ. ευρώ και ανατέθηκε στην «Ακτωρ», που προσέφερε έκπτωση 53,5%, προς 72 εκατ. ευρώ.

 

Σήμερα η συνολική δαπάνη του έργου έχει φτάσει στο ποσό των 109,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή έχει αυξηθεί κατά 55%. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η παράδοση της α΄ φάσης των έργων θα γίνει τον Ιούνιο.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr