ΦΩΤΙΕΣ

Kατάργηση φόρου γονικής παροχής: Για ακίνητα, μετρητά και μετοχές ως 800.000 ευρώ

Kατάργηση φόρου γονικής παροχής: Για ακίνητα, μετρητά και μετοχές ως 800.000 ευρώ Facebook Twitter
Unsplash
0

Διευκρινίσεις για την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής έδωσαν σήμερα πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ως γονική παροχή λογίζονται τόσο τα ακίνητα, όσο και τα μετρητά και οι μετοχές, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ, με στόχο «την στήριξη της νέας γενιάς, αλλά και της κτηματαγοράς» που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια.

Έως σήμερα, για γονική παροχή ακινήτου αξίας 300.000 ευρώ ο φόρος που αναλογεί είναι 1.500 ευρώ, ενώ από την 1η Οκτωβρίου θα είναι μηδενικός.

Για ακίνητο αξίας 600.000 ευρώ ο φόρος είναι 16.500 ευρώ, ενώ για γονική παροχή μετρητών ύψους 800.000 ευρώ προβλέπονταν φόρος ύψος 80.000 ευρώ και πλέον θα είναι μηδενικός. Σημειώνεται ότι από το ύψος των 800.000 ευρώ και πάνω «θα ισχύει ότι ίσχυε.»

Δεν προβλέπεται ανάλογη ελάφρυνση για τον φόρο κληρονομιάς

Από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζεται ότι δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για τον φόρο κληρονομιάς επειδή η κληρονομιά συνήθως αφορά μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που αποκτούν περιουσιακά στοιχεία «και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το μέτρο ως αναπτυξιακό.»

Οικονομία
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM