Johnny Boufarhat: O 27χρονος που έγινε δισεκατομμυριούχος μετά από μία αλλεργική αντίδραση

Johnny Boufarhat: Πώς ένας 27χρονος έχτισε μία περιουσία 3 δισ. δολ μετά από μία αλλεργική αντίδραση Facebook Twitter
Linkedin
0

Ο Johnny Boufarhat άρχισε να γράφει έναν κώδικα για την έναρξη διαδικτυακών συναντήσεών στην κουζίνα του. Η εταιρεία του εκτιμάται τώρα στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Johhny είχε βαρεθεί. Μια σπάνια αλλεργική αντίδραση το 2015 τον άφησε με ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς τον να λαχταρά την προσωπική επαφή αφού αναγκάστηκε να μένει σπίτι για να αποφύγει περαιτέρω εξάρσεις της υγείας του.

«Ήταν τόσο άσχημο που για χρόνια, μετά βίας μπορούσα να βγω έξω», έλεγε ο 27χρονος Boufarhat, σε ανάρτηση του ιστολογίου του, τον Ιουνίου του 2020. «Ήθελα να πάω σε εκδηλώσεις. Ήθελα να συναντήσω ανθρώπους ».

Αυτή η απογοήτευση τον οδήγησε στις αρχές του 2019 να ξεκινήσει να γράφει έναν κώδικα στην κουζίνα του διαμερίσματός του στο Λονδίνο για μια διαδικτυακή πλατφόρμα εκδηλώσεων, η οποία στη συνέχεια έγινε η Hopin Ltd.

Αυτό το μήνα, η νεοσύστατη επιχείρησή του συγκέντρωσε 450 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές. Σε αυτό το επίπεδο, το μερίδιο του Boufarhat αξίζει τώρα περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον έναν από τους νεότερους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Εκπρόσωπος της Hopin αρνήθηκε να σχολιάσει την καθαρή περιουσία του Boufarhat.

Η εταιρεία του, ευνοήθηκε από τις συνθήκες τις πανδημίας και την ανάγκη για τηλεργασία. Η Hopin είχε έξι υπαλλήλους στις αρχές του 2020 και τώρα έχει περισσότερους από 800.

Η φετινή ανάπτυξή της επιταχύνθηκε μέσω εξαγορών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών τεχνολογίας βίντεο StreamYard, Streamable και Jamm.

Τον Ιούνιο, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο ανακοίνωσε την αγορά της Boomset, μιας πλατφόρμας διαχείρισης για προσωπικά και υβριδικά γεγονότα, και τον επόμενο μήνα ανακοίνωσε ότι απέκτησε την εταιρεία εκδηλώσεων μάρκετινγκ Attendify.

Το όραμα του Boufarhat για την Hopin ήταν σαφές στους πρώτους υποστηρικτές του.

Έχει «απίστευτο πάθος» για την επιχείρησή του, δήλωσε ο Tom Willson, συνεργάτης της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο, Seedcamp, ο οποίος ηγήθηκε του γύρου επενδύσεων της Hopin 2019.

Ο Boufarhat - διευθύνων σύμβουλος της Hopin - γεννήθηκε στην Αυστραλία από γονείς από τον Λίβανο και την Αρμενία, αλλά μετακόμισε ως έφηβος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε πτυχίο μηχανικής και διαχείρισης από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όπου ανέπτυξε μια εφαρμογή για φοιτητές όπου μπορούσαν να βρουν εκπτώσεις.

Στα τέλη του 2019, ο αυτοδίδακτος προγραμματιστής κυκλοφόρησε μια πρώιμη έκδοση της Hopin, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν συνεδρίες κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων και να δικτυώνονται με τους παρευρισκόμενους μέσω αυτοματοποιημένων βιντεοσυσκέψεων.

Ο Boufarhat αρχικά σχεδίαζε να ξεκινήσει την πλατφόρμα εκδηλώσεων τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά η πανδημία τον ανάγκασε να επιταχύνει το πρόγραμμα κατά έξι μήνες.

«Ο Johnny το είχε καταλάβει πολύ πριν από την πανδημία», δήλωσε ο Par-Jorgen Parson, γενικός συνεργάτης της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο Northzone, επενδυτής της Hopin. «Τότε όλα τα επιχειρήματα και η αγορά έδειξαν σταθερά αυτό που είχε ήδη σκεφτεί.»

Ο Boufarhat είναι ο τελευταίος των millenials που έγινε αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος καθώς η έκρηξη της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών και των SPAC δημιουργεί τεράστιες περιουσίες με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Οι αδελφοί Collison, o 32χρονος Patrick και ο John, 31 ετών, έχουν ο καθένας 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω της εταιρείας online πληρωμών Stripe, σύμφωνα με τον δείκτη πλούτου του Bloomberg.

Ο Nikolay Storonsky, 37 ετών, ιδρυτής της Revolut, κατέχει μερίδιο αξίας περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο 26χρονος Austin Russell που εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ έγινε δισεκατομμυριούχος πέρυσι από την επιχείρησή του Luminar Technologies Inc.

Υπάρχουν πλέον 19 άτομα κάτω των 40 ετών μεταξύ των 500 πλουσιότερων στον κόσμο, σύμφωνα με τον δείκτη.

Ο Boufarhat, που ζει στην Ισπανία, πούλησε μετοχές αξίας περίπου 180 εκατ. δολ. από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021, αφήνοντάς τον με μερίδιο περίπου 40% στην Hopin, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg.


Αν και η εταιρεία του Hopin είναι εγγεγραμμένη στο Λονδίνο, δεν έχει κεντρικά γραφεία. Ο Boufarhat είπε σε μια ανάρτηση του ότι αναζητά να διατηρήσει ένα πλήρως απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό. Ποντάρει επίσης ότι ο κόσμος δεν θα επιστρέψει όπως ήταν πριν από την πανδημία.

«Το μέλλον μας θα είναι εκείνο στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να συμμετέχουν στις εμπειρίες που έχουν σημασία για αυτούς - όπου κι αν βρίσκονται», είπε. «Με άλλα λόγια, είναι ένα μέλλον ευθυγραμμισμένο με το αρχικό όραμα της Hopin».

Με πληροφορίες του Bloomberg 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ