«Ιστορικό» σχέδιο διάσωσης για την Air France-KLM - Ενίσχυση 7 δισ. ευρώ υπό όρους

«Ιστορικό» σχέδιο διάσωσης για την Air France-KLM - Ενίσχυση 7 δισ. ευρώ υπό όρους Facebook Twitter
EPA
0

Η γαλλική κυβέρνηση θα στηρίξει την αεροπορική εταιρεία Air France-KLM με ένα πακέτο βοήθειας ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο δεν εξετάζει την πιθανότητα κρατικοποίησής της, ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, ο Λεμέρ διευκρίνισε ότι η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή δανείων: 4 δισεκ. τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση και άλλα 3 δισεκ. απευθείας από το κράτος. «Πρέπει να σώσουμε την εθνική εταιρεία μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό» αυτό το σχέδιο διάσωσης.

«Τα αεροσκάφη της Air France είναι καθηλωμένα στο έδαφος, για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος «θα γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη».

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παράλληλα και ένα σχέδιο στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, ύψους περίπου 5 δισεκ. ευρώ.


Χθες, ο διευθύνων σύμβουλός του ομίλου Air France-KLM, Μπέντζαμιν Σμιθ, ανέφερε ότι η υποστήριξη από το γαλλικό και το ολλανδικό κράτος είναι «απαραίτητη».

«Δεδομένης της κρίσης και της αβεβαιότητας που προκαλεί, αυτή η στήριξη είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο όμιλος να ξεπεράσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σμιθ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους γερουσιαστές της Επιτροπής Χωροταξίας και Αειφόρου Ανάπτυξης

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Credit Suisse: Στα 108.300 δολάρια ο πλούτος του μέσου Ελλήνα - Μερικές χιλιάδες οι εκατομμυριούχοι

Οικονομία / Credit Suisse: Στα 108.300 δολάρια ο πλούτος του μέσου Ελλήνα - Χιλιάδες οι εκατομμυριούχοι

Οι αναλυτές εντόπισαν στην Ελλάδα ένα άτομο με περιουσία άνω των 500 εκατ. δολαρίων, 30 άτομα με 100-500 εκατ. δολάρια και 89 πολυεκατομμυριούχους με περιουσία από 50 έως 100 εκατ. δολαρίων
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ