IRIS: Νέα όρια στις συναλλαγές - Τι αλλάζει, ποιους αφορά

IRIS: Νέα όρια στις συναλλαγές - Τι αλλάζει, ποιους αφορά Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Pexels
0

Αλλάζουν τα ημερήσια όρια στις άμεσες μεταφορές χρημάτων μέσω IRIS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΙΑΣ Α.Ε., με την πλήρη υποστήριξη των μετόχων της, της Τράπεζας της Ελλάδος και των ελληνικών τραπεζών, με σημερινή του ανακοίνωση εκφράζει τη δέσμευσή του για τη συνεχή εξέλιξη του IRIS, του εθνικού προϊόντος πληρωμών από λογαριασμό σε λογαριασμό (Α2Α). Οπως τονίζεται, η στήριξη αυτή αντανακλά την εμπιστοσύνη στο όραμα της ΔΙΑΣ και των μελών της να καταστήσει το IRIS πρωτοπόρο στις άμεσες πληρωμές, σύμφωνα με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναβάθμιση του IRIS επικεντρώνεται στη διασφάλιση των αξιών της ασφάλειας, της ευχρηστίας και της οικονομίας για τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τους φορείς του Δημοσίου. Μέσα από τη στενή συνεργασία με τις τράπεζες-μέλη, το IRISπροσαρμόζεται συνεχώς στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας ασφαλείς, γρήγορες και οικονομικές λύσεις συναλλαγών.

IRIS: Τι αλλάζει στα όρια των συναλλαγών

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με στόχο την ευρύτερη δυνατή χρήση του IRIS, τόσο από τους καταναλωτές όσο και από τους επαγγελματίες, αποφασίστηκε η καθιέρωση διακριτών ορίων για δύο από τα προϊόντα του IRIS:

  • IRIS P2P: Όριο 500 ευρώ, ημερησίως για άμεσες μεταφορές χρημάτων μεταξύ φίλων.
  • IRIS P2B: Όριο 500 ευρώ, ημερησίως για άμεσες πληρωμές σε ελεύθερους επαγγελματίες/ ατομικές επιχειρήσεις.

«Η στήριξη των μετόχων μας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία του IRIS. Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών, είμαστε βέβαιοι ότι το IRIS θα συνεχίσει να προσφέρει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των πολιτών, των επιχειρήσεων και των δημόσιων φορέων, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο, σε μήνυμά του. Η τεχνική υλοποίηση του διαχωρισμού αυτών των ορίων, και η ενεργοποίηση τους, προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025.

Η ΔΙΑΣ, σε συνεργασία με τις τράπεζες και υπό την καθοδήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς για τη βελτίωση του IRIS σε ευθυγράμμιση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Η ενίσχυση της υποδομής και της λειτουργικότητας του IRIS θα το καταστήσει ακόμα πιο φιλικό και προσιτό για τους χρήστες και τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα την εξωστρέφεια του προϊόντος.

Το IRIS, όπως επισημαίνεται, έχει ήδη επιτύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 6 δισ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας αύξηση άνω του 30 φορές σε σχέση με το 2020. Η πορεία αυτή καταδεικνύει την ευρεία αποδοχή του προϊόντος από την ελληνική αγορά και δημιουργεί τις βάσεις για την επόμενη φάση ανάπτυξής του, με στόχο την καθολική επέκταση του τα επόμενα τρία χρόνια.

 
Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM