Η Deutsche Bank ξεκίνησε το πρόγραμμα απολύσεων - Θα φύγουν 18.000 εργαζόμενοι

Η Deutsche Bank ξεκίνησε το πρόγραμμα απολύσεων - Θα φύγουν 18.000 εργαζόμενοι Facebook Twitter
0

Η Deutsche Bank προχώρησε σήμερα σε απολύσεις εργαζομένων στην Ασία καθώς ξεκίνησε το σχέδιο της τράπεζας για την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας.

Το σχέδιο «επανίδρυσής» της Deutsche Bank, ύψους 7,4 δισεκ. ευρώ, που αναμένεται να οδηγήσει τη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σε μια ακόμα ετήσια χρήση με ζημίες.

Σε μια υπαναχώρηση από την πάγια φιλοδοξία της να καταστήσει την επενδυτική της τράπεζα, που απασχολεί 38.000 ανθρώπους, ισχυρή δύναμη στη Wall Street, η Deutsche Bank ανακοίνωσε χθες ότι θα σταματήσει τις διεθνείς δραστηριότητές σε μετοχές και θα προχωρήσει σε περικοπές στις δραστηριότητες στους τίτλους σταθερού εισοδήματος (fixed income).

Η μετοχή της Deutsche Bank, η οποία έχει περίπου 91.500 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κατέγραψε νωρίτερα σήμερα μικρή πτώση στη Φρανκφούρτη καθώς ο οικονομικός διευθυντής της τράπεζας δήλωσε ότι υπάρχει «σημαντική αβεβαιότητα» εάν θα καταφέρει να μην έχει ζημίες το 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ δήλωσε σε δημοσιογράφους από το γραφείο της τράπεζας στο Λονδίνο, όπου αναμένεται μεγάλο μέρος των περικοπών, ότι «δεν κάνει τίποτα λιγότερο από την επανίδρυση» της Deutsche Bank, που βρίσκεται στο 'κόκκινο' για τα τέσσερα από τα πέντε προηγούμενα χρόνια, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από αντιξοότητες.

Οι τραπεζίτες που εθεάθησαν να αποχωρούν σήμερα από το γραφείο της Deutsche Bank στο Σίδνεϊ, δήλωσαν ότι είχαν απολυθεί αλλά αρνήθηκαν να δηλώσουν τα στοιχεία τους καθώς αναμένεται να επιστρέψουν αργότερα για να υπογράψουν τις συμφωνίες για την αποζημίωσή τους. Ο Ζέβινγκ δήλωσε ότι οι περικοπές των θέσεων εργασίας θα συνεχιστούν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Αναλυτές της JP Morgan χαρακτήρισαν το σχέδιο «τολμηρό και για πρώτη φορά όχι πρόχειρο» αλλά αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της εκτέλεσής του, την αύξηση των εσόδων και κατά πόσο θα δώσει κίνητρα στους εργαζομένους. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι η Deutsche Bank βρίσκεται αντιμέτωπη με «σημαντικές προκλήσεις» για να εκτελέσει το σχέδιο άμεσα και σημείωσε ότι θα διατηρήσει τις αρνητικές προοπτικές για την τράπεζα.

«Είναι ένας ελιγμός με ρίσκο, αλλά εάν πετύχει, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στο σωστό δρόμο την τράπεζα», δήλωσε πηγή προσκείμενη σε έναν από τους 10 βασικούς μετόχους της τράπεζας.

Η Deutsche Bank δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών αναμένεται στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στο Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ και σε άλλα γραφεία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η εργάσιμη ημέρα ξεκίνησε με περικοπές και αρκετοί τραπεζίτες της Deutsche δήλωσαν ότι αποχωρούν ολόκληρες ομάδες στα τμήματα πωλήσεων και συναλλαγών.

Η Deutsche είχε περίπου 4.700 εργαζομένους στα βασικά περιφερειακά της γραφεία, στο Σίδνεϊ, το Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της. Ένας απολυμένος χρηματιστής στο Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι επικρατούσε «σχετική κατήφεια» καθώς οι εργαζόμενοι καλούνταν σε συναντήσεις. «Θα σας δώσουν αυτό το πακέτο και φεύγετε από το κτίριο», δήλωσε.

Αρκετοί εργαζόμενοι έφευγαν από τα κτίρια της τράπεζας κρατώντας φακέλους με το λογότυπο της Deutsche Bank. Τρεις εξ αυτών τράβηξαν μια selfie δίπλα στο λογότυπο της τράπεζας, χαιρετήθηκαν και φώναξαν ένα ταξί. «Εάν έχετε μια δουλειά μια μένα, σας παρακαλώ ενημερώστε με. Αλλά μην μου κάνετε ερωτήσεις», δήλωσε ένας εργαζόμενος της Deutsche.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Οικονομία / Οι τράπεζες ετοιμάζονται για το μεγαλύτερο κύμα μαζικών απολύσεων των τελευταίων ετών - «Θα είναι άγριο»

Τράπεζες, μεταξύ αυτών οι Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, έχουν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία, με συνολικά τουλάχιστον 15.000 απολύσεις τους τελευταίους μήνες.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ