Η «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου προκαλεί κλυδωνισμούς στη Wall Street

Η «βουτιά» της τιμής του πετρελαίου προκαλεί κλυδωνισμούς στη Wall Street Facebook Twitter
0

Για δεύτερη συνεχή ημέρα η κατάρρευση στις τιμές του πετρελαίου προκαλεί κλυδωνισμούς στη Wall Street, με τις μετοχές σε ελεύθερη πτώση  στην έναρξη της συνεδρίασης. 

Λίγο πριν τις 20.00 ώρα Ελλάδος, ο δείκτης S&P 500 κατέγραφε απώλειες άνω του 3% στις 2.728 μονάδες κι ο Nasdaq 3,87% στις 8.229 μονάδες.

Οι απώλειες αυτές έρχονται μετά την ιστορική κατάρρευση τωντιμών του αμερικανικού αργού πετρελαίου, που χθες έφτασε να πωλείται και προς -37.63 δολάρια το βαρέλι.

Η πτώση αυτή σε Wall Street και διεθνείς αγορές αποτυπώνει την αλλαγή διάθεσης των επενδυτών που αναζητούν ένα σταθερό περιβάλλον εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού.

Λίγο μετά την ανακοίνωση χρηματοδοτικών διευκολύνσεων με την «ένεση» 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη αμερικανικής οικονομίας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED), οι επενδυτές αναθάρρησαν, ωστόσο το κλίμα αισιοδοξίας δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ.

«Κάθε λίγο η πραγματικότητα θα 'δαγκώνει'. Δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει όσα συμβαίνουν στην αγορά πετρελαίου» αναφέρει ο Στιβ Σόσνικ, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην Interactive Brokers.

Με πληροφορίες από New York Times

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM