H τράπεζα που επινόησε τον όρο "Grexit", θεωρεί πλέον απίθανο να συμβεί

H τράπεζα που επινόησε τον όρο "Grexit", θεωρεί πλέον απίθανο να συμβεί Facebook Twitter
0

Η τράπεζα Citi, ο επικεφαλής οικονομολόγος της οποίας Βίλεμ Μπάτερ ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο Grexit για να περιγράψει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναλυτές της Citi θεωρούν ότι οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη -από το προσφυγικό μέχρι το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit και το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία- θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των πιέσεων στην Ελλάδα από τους πιστωτές της. Έτσι, η τράπεζα έβγαλε το Grexit από τα ενδεχόμενα "βασικά σενάρια" της για τα επόμενα 1-3 χρόνια.

 

«Το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει γίνει λιγότερο πρόσφορο για πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, αποσύρουμε από το βασικό σενάριό μας την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τα επόμενα 1-3 χρόνια», ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια της τράπεζας, Τζάντα Τζάνι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Οικονομία / Αναβάθμιση-ορόσημο από τον οίκο Fitch: Η Ελλάδα στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές

Με αυτή την αναβάθμιση ο οίκος κλείνει έναν ισχυρά θετικό γύρο αξιολογήσεων για το 2025, ενδυναμώνοντας το προφίλ σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις παγκόσμιες αγορές
LIFO NEWSROOM