H τράπεζα που επινόησε τον όρο "Grexit", θεωρεί πλέον απίθανο να συμβεί

H τράπεζα που επινόησε τον όρο "Grexit", θεωρεί πλέον απίθανο να συμβεί Facebook Twitter
0

Η τράπεζα Citi, ο επικεφαλής οικονομολόγος της οποίας Βίλεμ Μπάτερ ήταν εκείνος που επινόησε τον όρο Grexit για να περιγράψει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν πιστεύει πλέον ότι αυτό το σενάριο είναι πιθανό, γράφει η εφημερίδα Financial Times.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αναλυτές της Citi θεωρούν ότι οι πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη -από το προσφυγικό μέχρι το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit και το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία- θα έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση των πιέσεων στην Ελλάδα από τους πιστωτές της. Έτσι, η τράπεζα έβγαλε το Grexit από τα ενδεχόμενα "βασικά σενάρια" της για τα επόμενα 1-3 χρόνια.

 

«Το πολιτικό σκηνικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχει γίνει λιγότερο πρόσφορο για πολύ αρνητικά αποτελέσματα. Κατά συνέπεια, αποσύρουμε από το βασικό σενάριό μας την πιθανότητα αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη για τα επόμενα 1-3 χρόνια», ανέφερε η επικεφαλής αναλύτρια της τράπεζας, Τζάντα Τζάνι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM